Gladmat i Pedersgata er en del av Pedersgata 2025, ett av tre satsingsområder i 900-årsjubileet sammen med Domkirken og Ullandhaug. Fram mot jubileumsåret skal Pedersgata fylles med matopplevelser og historiefortelling, og med samtaler om hvordan vi skal utvikle byen og bruke matressursene våre i framtiden. Både under Gladmatfestivalen og resten av året.
Stavangerhistorien kan fortelles fra Pedersgata: her bygde man seilskuter og her skjøt det opp hermetikkfabrikker. Nå er Pedersgata og Nytorget er i endring, og med det kommer spørsmålene om hvordan man skaper gode nabolag og en by som er god å leve i for framtiden. Det samme gjelder forholdet vårt til naturressursene som Stavanger har levd av – hvordan skal oljebyen forvalte energi- og matressurser framover?
Gladmat i Pedersgata skal vise fram restauranter, lokalmatprodusenter og måltidsnæringen i hele regionen. Med utvidede kommunegrenser har Stavanger plutselig blitt størst på tomater, verpehøns og sau. Rogaland er Norges matfylke, og landbruk og havbruk er næringer vi skal leve av i framtiden. Vi er stolte av de dyktige kokkene og fagfolkene vi har, og av restaurantene – i Pedersgata har vi alt fra Michelin-stjerne til micro-kaffebar, og vegansk fine-dining. Finnes det en kjekkere måte å feire bursdag på enn å samles over god mat?