Gladmat i Pedersgata

Velkommen til festival i Norges nye matgate

Sammen med en hel haug av Pedersgatas spisesteder, inviterer vi til sommerdager med god mat og god stemning. Men visste du at den «nye» matgata vi snakker om er en viktig del av Stavangers byhistorie?

Gladmat i Pedersgata er en del av Pedersgata 2025, ett av tre satsingsområder i 900-årsjubileet sammen med Domkirken og Ullandhaug. Fram mot jubileumsåret skal Pedersgata fylles med matopplevelser og historiefortelling, og med samtaler om hvordan vi skal utvikle byen og bruke matressursene våre i framtiden. Både under Gladmatfestivalen og resten av året.

Stavangerhistorien kan fortelles fra Pedersgata: her bygde man seilskuter og her skjøt det opp hermetikkfabrikker. Nå er Pedersgata og Nytorget er i endring, og med det kommer spørsmålene om hvordan man skaper gode nabolag og en by som er god å leve i for framtiden. Det samme gjelder forholdet vårt til naturressursene som Stavanger har levd av – hvordan skal oljebyen forvalte energi- og matressurser framover?

Gladmat i Pedersgata skal vise fram restauranter, lokalmatprodusenter og måltidsnæringen i hele regionen. Med utvidede kommunegrenser har Stavanger plutselig blitt størst på tomater, verpehøns og sau. Rogaland er Norges matfylke, og landbruk og havbruk er næringer vi skal leve av i framtiden. Vi er stolte av de dyktige kokkene og fagfolkene vi har, og av restaurantene – i Pedersgata har vi alt fra Michelin-stjerne til micro-kaffebar, og vegansk fine-dining. Finnes det en kjekkere måte å feire bursdag på enn å samles over god mat?

Dette skjer under Gladmat

Vi har fått med oss mange av gatas nydelige spise- og serveringssteder, og lager god stemning gjennom hele dagen og utover kvelden. Det blir hyggelig musikk og stengt gate fra Langgata mot Petrikirka. Her blir det fint å være!

Området holder åpent hver dag under festivalen fra 12-22, og DJ Gitte spiller hver dag fra kl. 17 og utover.

Disse utstillerne er med:
Bønnespiren
Casa Salsitas
Martinique
Matros Bar
Meze Restaurant
Nora`s Kitchen
Original Thai Food
Siddis Gelato
Smashin’ Burgers
Spisoh AS
Yips
Zouq

I tillegg inviterer Restaurant K2 og Bellies til lunsjarrangementer i restaurantene sine under festivalen.

Gladmat i Fargegata:

DJ, dansing, dragbingo og Chili-Klaus

Kjøkkenfesten:

Gladmats store minglearrangement

Stort festivalprogram:

Gladmat dag for dag