Kortreist

Velkommen til høstens kjekkeste lokalmatdag!

Lørdag 14. september arrangeres Kortreist! Da kan du gjøre deg kjent med, smake og handle sesongens råvarer fra, Rogalands beste produsenter og gårdsutsalg.

Lista nedenfor gir en oversikt over hvor de holder til og hva de selger. Bruk knappene og filtrer etter hvilke produkter du er på jakt etter, og velg om du vil ha resultatene på kart eller i en liste. I beskrivelsen av stedene, finner du også informasjon om forskjellige aktiviteter som skjer hos den enkelte.

Ta med deg hele familien og venner, dra så langt eller kort du vil, og kom hjem med verdens beste lokalmat!

Velkommen til smaksfest!

Produsenter og gårdutsalg

Egersund is og sjokoladefabrikk

Eigersund

Egersund is og sjokoladefabrikk byr på et rikholdig utvalg sjokolade, iskrem, gelato og sorbet.

Under Kortreist tilbyr de konfekter og sjokolade som «delemeny» og inkluderer 2 kopper kaffe og saft til barna. Åpningstid fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Slettå Gårdsutsalg

Randaberg

Slettå gårdsutsalg er et selvbetjent gårdsutsalg som holder til på Randabergveien. De tilbyr egenproduserte grønnsaker som varierer ut i fra sesongen vi befinner oss i. De selger også andre kortreiste produkter som honning, saft, syltetøy, egg, juice, ost og krydder. Gårdsutsalget er åpent fra kl. 07-23, hver dag – hele året.

Under Kortreist vil de tilby smaksprøver på forskjellige produkt. I tillegg får de besøk av Planbi som selger honning. De vil også samarbeide med Nornes gård som leverer egenprodusert mozzarella. September er sesong for gresskar og på Slettå gårdsutsalg finner du Norges største utvalg av gresskar, opp mot 50 forskjellige sorter. Det blir aktiviteter for store og små, med kjekke premier.

Åpningstid fra kl. 9 – 19.

Facebook-side

Den Brune Bie

Eigersund

Den Brune Bie driver med birøkting, produksjon og salg av honning, samt enkelte andre produkter.

Produksjonen skjer hjemme i Sokndal, men under Kortreist står Den Brune Bie sammen med flere andre produsenter i Egersund. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Dirdalstraen Gardsutsalg

Gjesdal

Innerst i Høgsfjorden i vakre Dirdal, ligger Dirdalstraen Gard – nylig kåret til Norges beste gardsutsalg.
Familien på gården driver både økologisk gård med ur-fe, i tillegg til at de har et gårdsutsalg i butikklokaler som er restaurert fra 1800-tallet.

I utsalget kan du handle kortreist og økologisk, samtidig som du er tett på unik og vakker natur. De har et bredt utvalg av lokale produsenter fra hele regionen.

Under Kortreist vil butikken være betjent og klar til å ta imot gjester.

Facebook-side

Kjøkkenmagi

Eigersund Sandnes

Kjøkkenmagi produserer makroner og konfekt, av lokale råvarer, på bestilling. Du finner dem på markeder og REKO-ring i regionen.

Under Kortreist finner du de sammen med andre lokale produsenter i Egersund Sentrum.

Facebook-side

Ledaal Teppeveveri

Stavanger

Ledaal teppeveveri holder åpent i butikken på Våland.

Under Kortreist dekker bordet med Keramikeren sin flotte keramikk og andre varer som passer til spisebordet. De serverer kaffe og deler ut smaksprøver fra flere lokale produsenter. Det er også omvisning i veveriet blant de gamle maskinene. Åpningstid fra kl. 10 – 16.

Facebook-side

Eimealt

Stavanger

Eimealt er en fermenteringsbedrift som holder til i Stavanger Øst. Her produserer de upasteurisert kimchi, sauerkraut og kombucha.

Under Kortreist går EiMeAlt sammen med Kafferøst og selger produkt på Ry i Stavanger Øst. Åpningstid fra kl. 11 – 16.

Facebook-side

Glinda’s bier

Eigersund

Glinda’s bier produserer smaksrik honning, honningdrops og andre honningprodukter.

Til vanlig holder Glinda’s bier til i Sola, men under Kortreist skal de stå sammen med flere andre produsenter i Egersund. Der vil de drive aktiv informasjon om bier og de mange produktene fra bikubene. For det er ikke bare honning de lager, de utvikler også produkt som honningristede popcorn, drops, leppepomade med mer. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Moen Gard

Sola

Helgøyfrukt

Hjelmeland

Helgøyfrukt produserer eplemost, plommer, pærer og epler. I Helgøy-bua, med døgnåpen selvbetjening, kan du kjøpe sesongens frukt og bær, egenprodusert eplemost, is, brus og andre godsaker.

Fra midten av juni til midten av august er det òg moreller til salgs. De selger plommer, pærer og epler når det er sesong for det.

Under Kortreist er utsalget betjent fra kl. 12 – 15. Da har de besøk av Jane som selger herlig Thai-mat, i tillegg til at Øy-is lager og selger morell-is med Helgøymoreller. Selvsagt blir det salg av nyplukka eple og pærer, samt vår egenproduserte eplemost.

Facebook-side

Køhler Paviljongen

Eigersund Hå

Køhler Paviljongen produserer leskende rabarbrasaft og smakfull rabarbragløgg. De har også et nydelig selkapslokale på gården som ligger i Hå kommune.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre produsenter i Egersund kommune. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.

 

Facebook-side

OmCider

Hjelmeland

OmCider produserer kritikerrost epledrikk, både eplemost og sider fra Frevoll Gard.

Under Kortreist tilbyr de smaking av sider og alkoholfri drikke, og det vil være noe ekstra å bite i. I utsalget har de produkter fra andre lokale produsenter. Åpningstid fra kl. 10 – 18.

Facebook-side

Myksvoll Mikrobrenneri

Bjerkreim Eigersund

Myksvoll Mikrobrenneri et et lite kaffebrenneri i Bjerkreim som leverer lokalbrent kaffe til egen nettbutikk, lokalbutikken, abonnenter og ulike gårdsutsalg.

Under Kortreist står Myksvoll Mikrobrenneri sammen med flere andre produsenter i Egersund. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Nyyyts Kjøttbutikk

Bjerkreim

I Nyyyts Kjøttbutikk tilbys alt du kan tenkte deg innen kjøtt og spekemat. Alt kjøtt er levert av lokale bønder og alle produktene lager de selv.

Dere finner en bugnende kjøttdisk, med alt fra 100% norsk Wagyu til 2,5 år gammel spekeskinke.

Under Kortreist tilbyr de smaksprøver på spekemat og braisserte oksekjaker. Åpningstid fra kl. 10 – 16.

Facebook-side

Fonn brygge

Eigersund

Fonn brygge er restaurant og fiskeutsalg på en flytende lekter som ligger ved Steinbrygga i Egersund.

Under Kortreist tilbyr de fiskeburger fra fiskebutikk og egen fiskerett fra restaurant. Åpningstid fra kl. 10. – 16 (restauranten er åpen fra kl. 1030 – 24).

Facebook-side

Tomarit

Stavanger

Tomarit har produksjon av tomatsyltetøy og gongkaker på Finnøy. Vanligvis selger hun på Bondens Marked og Tomatfestivalen på Finnøy.

Under Kortreist åpner Marit opp hjemme i produksjonen og selger syltetøy og bakst. Åpningstid fra kl. 10 – 16.

Lars Arne Sunde

Sunde gardsutsalg

Stavanger

Sunde Gårdsutsalg har en ny, stor butikk som selger masse forskjellig. De har produkter på disken, i hyllene, i frysen, i kjølebenken og ikke minst i kjølerommet – alt produsert i Rogaland.

Flere matvarer kommer fra åkeren og fjøset rett bak butikken.

Under Kortreist vil de ha konkurranser, smaksprøver av mye godt og omvisning med selveste bondedatter / kokk på gården. De som ønsker får også lov til å plukke egne beter i åkeren og besøke dyra i kufjøset vårt. Åpningstid fra kl. 9. – 18.

Facebook-side

Gardsbutikken Nærland

Stavanger

Gardsbutikken Nærland er en selvbetjent gårdsbutikk der det er åpent hver dag  fra kl  08-20.

De har mange ulike kortreiste produkter:
Egg, tomater, frukt, grønnsaker, kjøttprodukter, honning, eplemost, syltetøy, bakverk, småis. Saueskinn, småstrikk og, treprodukter.

Facebook-side

Eiane gard

Hjelmeland

Eiane Gard er prisbelønt produsent av naturlig sider, eplemost og honning.

Åpningstid under Kortreist er fra kl. 12 – 18.

Facebook-side

Bjelland Gard

Gjesdal

Bjelland Gard holder matkurs i å bruke enkle råvarer og gjøre matlaging enkel. Kursene holdes i naturskjønne omgivelser både ute og inne i det gamle huset.

Under Kortreist kan du melde deg på mini-matkurset «Grønnsaker på bål». Kurset varer fra kl 13.00 – 14.30. Du deltar ikke selv i matlagingen, her er det bare å senke skuldrene og nyte smaksprøver på maten som lages. Pris per person kr 450,-. Betaling gjøres ved påmelding, enten på Vippsnummer 554050 eller at du får faktura tilsendt på mail. Påmelding gjøres på epost til post@bjellandgard.no.

Under Kortreist til du også kunne kjøpe den gode Jærfjøla.

Facebook-side

Ullandhaug gårdsbutikk – Ullandhaug

Stavanger

Ullandhaug gårdsbutikk har levert økologisk lokalmat til Stavanger siden 2001. For noen år siden åpnet de en ny filial i Stavanger sentrum, rett ved fiskepiren. De jobber direkte med over 15 lokale økologiske produsenter. Grønnsakene kommer hovedsakelig fra Ullandhaug og Byre.

På Ullandhaug er det stort utvalg av planter og mer fokus på det som Ullandhaug økologiske gård produserer. Butikken er en gårdsbutikk, da den ligger landlig til i hjertet av Ullandhaug økologiske gård.

Under Kortreist vil de muligens invitere noen av sine gode samarbeidspartnere. Åpningstid fra kl. 10 – 16.

Nettside

Topp Sopp

Stavanger

Topp Sopp er Rogalands eneste sopp-gård. På gården produserer de prisbelønt, forskjellige typer sopp, med sirkulære produksjonsmetoder. Det vil si at de produserer på andres avfall, bland annet kaffegrut fra lokale spisesteder og sagflis fra lokale sagbruk.

Under Kortreist blir det salg av Gladmatsuppe, smaksprøver og tilbud på dyrkeesker. Åpningstid fra kl. 11 – 16.

Facebook-side

Sandalen Gård

Randaberg

Sandalen Gård holder til i Vistnesveien på Randaberg. De selger epler, eplejus, eplesider, gelé og Vistnes-honning.

Under Kortreist vil de ha omvisning i eplehagen kl. 14 (dersom det er fint vær). Åpningstid fra kl. 12 – 18.

Facebook-side

Buhagen

Hjelmeland

Velkommen til trivelig handel i Krambuå på Skiftun! Her får du Buhagen sine produkt – eplesider, eplemost, fersk frukt, kalvekjøtt, kjøtt og spekemat av villsau samt villsauskinn.

Produktutvalget varierer med sesong. Varene som selges er produsert og foredla lokalt på gården, slik at publikum kan være sikre på hvor maten kommer fra.

Under Kortreist frister de med ferske bakervarer. Åpningstid fra kl. 9 – 18.

Facebook-side

Randaberg Gårdsutsalg

Randaberg

Randaberg Gårdsutsalg er åpent og selvbetjent hver dag. Det ligger på Midtbø gård på Bø. De produserer grønnsaker og egg, og de driver de melk- og kjøttproduksjon av storfé. De dyrker potetet, sukkermais, rabarbra, rødbeter og korn.

Under Kortreist vil det være mulig med selvplukk av sukkermais (et lite forbehold om at de er modne) og det serveres smaksprøver på italiensk is produsert på melk fra gården. Åpningstid fra kl. 10 – 16.

Facebook-side

Urteriet

Sokndal

Urteriet er en liten markedshage i Sokndal, som dyrker etter permakulturprinsipper uten kunstgjødsel og sprøytemidler. De har stort fokus på urter, og dyrker et stort utvalg. De bruker både selvdyrkete og ville urter i produktene våre.

Under Kortreist selger de ferske grønnsaker, urtete og urtesalt. Åpningstid fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Lysefjorden Sjokolade

Strand

Cirka 30 miuntters kjøretur fra Stavanger sentrum, i Vågen på Jørpeland, finner du Lysefjorden Sjokolade. Det er en unik sjokoladebutikk i en nedlagt kraftstasjon. Produktene gir deg en smak og opplevelse av Fjord-Norge. Flinke June som driver produksjonen, videreforedler kvalitetssjokolade med lokale navn, historier og råvarer. Du finner også interiørskatter og mye mer.

De har åpent hele året, med fantastisk påskebutikk og julebutikk.

Under Kortreist er kafeen åpen, med salg av lunsj og verdens beste kakao. De klargjør seg til julebutikk, så derfor vil du finne gode priser på enkelte produkter. Åpningstid fra kl. 11. – 16.

 

Facebook-side

Kafferøst

Stavanger

Kafferøst holder til vanlig til på Bryne, hvor de har de brenneri og en liten brenneributikk som har to faste åpningsdager i uken. I tillegg har de en selvbetjent kaffehylle som kan benyttes når brenneriet og butikken ellers er lukket.

De leverer også kaffe til flere gårdsbutikker, delikatesse- og dagligvarebutikker.

Under Kortreist går Kafferøst sammen med EiMeAlt og selger produkt på Ry i Stavanger Øst. Der selger de ferskbrent kaffeglede og har utdeling av smaksprøver på forskjellige kaffevarianter. Åpningstid fra kl. 11 – 16.

Facebook-side

Veisholen gard

Klepp

Veisholen gard er ein familegård som driver med gris, sau, korn og gresskar. På høsten åpner de utsalget på gården og tilbyr over 20 ulike gresskar. I tillegg til at de er gode i matlagingen, er de også veldig dekorative.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre produsenter i Egersund, men utsalget på gården er også åpent fra kl. 10 – 20.

Facebook-side

Dalheim Gård

Time

På Dalheim Gård er løa gjort om til kurssted for surdeigbakst, med spontane utsalgsdager. Alt som lages, er 100% surdeigbakst. Driveren, Maggi Gausel, har skrevet fem kokebøer, og de kan kjøpes på gården. I tillegg selges alt du trenger til egen surdeigsbaking, inkludert avlegger fra deres 130 (!) år gamle surdeigsstarter fra Napoli.

Mer informasjon om hva som skjer under Kortreist kommer. Åpningstid fra kl. 11 – 15.

Nettside

Drømmebakeriet / Øvrevik Gard

Karmøy

Øvrevik Gard driver med ammekyr som går og beiter i nærheten av gården. I tilknytning til gården, har de også en liten åker hvor de dyrker grønnsaker og blomster – uten bruk av sprøytemiddel og kunstgjødsel. I tillegg driver de Drømmebakeriet, et lite bakeri som har en koselig hagekafé enkelte dager i sommerhalvåret. I kafeen / utsalget selger de hjemmebakte boller, kaker, påsmurt, brød, åkerens grønnsaker, egenprodusert saft og syltetøy, urtesalt og annet godt. God kaffe og kald drikke likeså.

Under Kortreist vil de åpne kafeen og selge kaker, boller og påsmurt, brød til å ta med hjem, saft, syltetøy, urtesalt og noen grønnsaker. Det vil også være tilgang på hjortepølser og kjøttdeig, og det vil være mulig med selvplukk av blomster. Åpningstid fra kl. 12 – 16.

Facebook-side

Veisholen gard – Egersund

Eigersund

Veisholen gard er ein familegård som driver med gris, sau, korn og gresskar. På høsten åpner de utsalget på gården og tilbyr over 20 ulike gresskar. I tillegg til at de er gode i matlagingen, er de også veldig dekorative.

Under Kortreist er gårdsutsalget åpent, men de står også sammen med flere andre produsenter i Egersund. Der stiller de med sprøytefrie gresskar i mange ulike størrelser og farger, både til matlaging og til pynting. De vil også selge gresskarsuppe og gresskarsyltetøy. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Jerseymeieriet

Time

Jerseymeieriet driver småskalaproduksjon av meieriprodukt fra egne kyr. Produktene er premiert av blant annet Det Norske Måltid. I meieriet lager de tradisjonelle og gode håndverksprodukt av høy kvalitet med prima råvarer. De er de eneste som lager meieriprodukt av ren jerseymelk, og du kan tappe fersk melk fra automaten. For Jerseymeieriet er det viktig å ta vare på råvarene og utnytte hele melken, både fløten og skummetmelk. Derfor har de noen magre produkt, fulle av protein. De har også sjokomelk, en favoritt blant små og store – kald, eller varmet til kakao.

I utsalget har de også produkt fra andre lokale produsenter. Utvalget varierer med sesong. Isdisken er alltid full av gode smaker, smaker som også kan variere med sesong.

Under Kortreist deler de ut smaksprøver av egne oster og vil ha flere gode tilbud i butikken. Åpningstid fra kl. 9 – 21 (selvbetjent) og betjent med smaksprøver mellom kl. 11 – 14.

Facebook-side

Erga gardsutsalg

Klepp

Hos Erga Gardsutsalg på Klepp har de et stort utvalg: egenproduserte egg og anguskjøtt, kjøttprodukt fra Jæder og Idsøe, tomat, agurk, potet og andre lokale grønnsaker, saft og syltetøy, kaffe, krydder, olivenolje og ost. I tillegg har de interiørartikler og saueskinn.

På Kortreist vil de ha godt tilbud på røkelaks og egg til kr. 60 pr brett. Åpningstid fra kl. 10 – 17.

Facebook-side

Veen Gardsmat

Eigersund

Veen Gardsmat holder til i Bjerkreim og tilbyr kjøttprodukter av kje og geit, samt is på geitemelk.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Villa Rosehagen

Strand

Det vakre trehuset Villa Rosehagen, står i Jørpeland sentrum og ble bygget i 1912. I dag drives det som restaurant som er åpen for publikum hver dag, hele året. Det arrangeres alle typer arrangementer som for eksempel konserter og utstillinger. De er opptatt av at maten har lokal forankring, og bruker mye råvarer fra Ryfylke.

Under Kortreist har de åpent fra kl. 11 – 20.

Facebook-side

Håland kjøtt

Klepp

Håland kjøtt er en god gammeldags slakterbutikk som ligger på Klepp.

I butikken får du kjøpt kjøtt, ferdigmat, pålegg og salater og krydder og oljer og så videre. Rett ved siden av butikken, ligger den berømte pølsebuå.

Under Kortreist tilbyr de den gode komletallerkenen til 20% rabatt. Velkommen innom!

Facebook-side

Byrkjedalstunet

Gjesdal

Byrkjedalstunet byr på unike opplevelser, de har både hotell, konferansefasiliteter, festlokale, kafè, bakeri, lysstøperi og interiørbutikk. Vel verdt en reise i seg selv eller et stopp på veien!

På Kortreist tilbyr de kortreiste smaksprøver i flere lokaler, aktiviteter og konkurranser for barn og voksne. Detaljert program legger ut på hjemmesiden og i sosiale medier før arrangementet.

Åpningstid fra kl. 10 – 19.

Facebook-side

Austrått kaffebrenneri

Time

Austrått Kaffebrenneri er et lite brenneri i Sandnes med stor kapasitet. Mannen bak, Tor Sigve Taksdal, har produsert i snart 10 år og leverer produktene sine til forskjellige spesialbutikker og restauranter.

Under Kortreist tar han kaffevogna si med til Line Gard. Åpningstid fra kl. 10 – 16.

Facebook-side

Line Gard Gardsutsal

Time

Line Gard blir drives av stolte bønder på Jæren. På gården har de melkeproduksjon, ammekyr, sau, egg og korn.

I gårdsutsalget selges det kjøtt foredla av Nyyyt på Røysland Gaard, egne egg med ei ekstra gul plomme, poteter fra Gabriel Høyland og andre lokale matvarer.

Under Kortreist åpner de gården slik at alle kan komme inn til dyra. De vil også grille egenproduserte Line Gard pølser. Minglemat vil ta med sine produkt, og Austrått Kaffebrenneri kommer med kaffevogna si, så alt ligger til rette for at du skal få tak i mye godt. Åpningstid fra kl. 10 – 16.

Facebook-side

Wiig gartneri

Klepp

Wiig gartneri produserer masse herlige grønnsaker som flere sorter tomater, agurker, urter, frilandsgrønnsaker, paprika og chili. I tillegg har de egne foredlede produkter som lages av egne råvarer, samt grønnsaker fra lokale samarbeidspartnere.

Under Kortreist vil butikken og gartneriet være åpent, der selger de grønnsaker, i tillegg til foredla produkter av tomat, agurk, paprika, chili og jalapeno. Det er også mulig å kjøpe blomster, planter, interiør og hagemøbler. Kafeen vil også være åpen. Åpningstid fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Sæstad gård

Eigersund

Sæstad gård lager eplemost fra Eigerøy.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum. De skal selge eplemost fra epler på egen gård og de selger også epler om vi har epler som er modne den dagen. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Skafferiet

Strand

Skafferiet Vågabakken er en koselig butikk som holder til den gamle slakterbutikken i Vågabakken på Jørpeland. Der finner du lokale produkter som eplemost, saft, syltetøy, lokalbrent kaffe, is, søtsaker og mye, myer mer. Opplev spor av lokalhistorie, god mat og unikt interiør.

Under Kortreist serverer de smaksprøver av årets Kvad produkter. Åpningstid fra kl. 11 – 17.

Facebook-side

Chili Chocolate Stavanger

Stavanger

Midt i Stavanger sentrum finner du en koselig, liten sjokoladebutikk. De lager egen konfekt, sjokoladefigurer, sjokoladepålegg, hjemmelaget is, marmelader, makroner og mye mer, og du kan se produksjonen gjennom vinduene i butikken.

Under Kortreist har de åpent i sitt eget sjokolade opplevelses rom, hvor publikum kan få lage sitt eget sjokoladetroll. Dere kan reservere plass på nettsiden. Åpningstid fra kl. 10 – 18.

Facebook-side

Søya gard

Gjesdal

Søya gard er kanskje mest kjent for honningen sin, men de har også et bredt utvalg av andre lokale produkter i utsalget på gården, kjøttprodukter fra egen gård (pinnekjøtt, fenalår, lammelår fra Jernaldersau), egg, saft og syltetøy i tillegg til skinn og ull (både som garnpakker og ferdig strikka modeller). Gården byr på en rekke gode smakfulle produkt fra distriktet samt godt utvalg i kunst og håndverk. Søya Gard kan og tilby overnatting i godt utstyrte hytter.

Under Kortreist får du anledning til å lage din egen høstbukett. Du kan også trykke figurer på et sitteunderlag til deg selv. Skinnet kommer fra gårdens Jernaldersau. De vil i tillegg lodde ut et av høstens fenalår og det blir spenstige smaksprøver.

Åpningstid fra kl. 12 – 17.

Facebook-side
Oster fra Stavanger Ysteri

Stavanger Ysteri

Stavanger

Midt i sentrum av byens hermetikkhistorie i Stavanger øst, finner du Stavanger Ysteri. Der produseres økologiske oster og meierivarer laget av dagsfersk rå melk fra Leikvoll gård. Hovedprodukt er blåmuggosten Fønix, som blant mange utmerkelser også fikk kvalitetsmerket Gull ved fjorårets World Cheese Awards. I tillegg produserer Stavanger Ysteri halvfaste oster, modnet kremost, yoghurt og kulturmelk.

Under Kortreist åpner de utsalg på ysteriet med mulighet for å se inn i produksjonslokalene fra den koselige bakgården. De selger utvalg av ost og meierivarer og honning fra bikuber som står på samme mark som kyrne på Leikvoll beiter. Naboen Ry serverer kaffe, lunsj og gode drikkevarer som passer til ost.

Send gjerne inn bestilling til post@stavangerysteri.no på de ferske varene yoghurt (0,5L, 2,5L, 5L) og rå kulturmelk (1L, 2,5L, 5L) innen 08.09, så vet de hvor mye som produseres til Kortreist. Åpningstid fra kl. 12. – 16.

Facebook-side

Plan Bi

Randaberg

Plan Bi driver tradisjonell og urban birøkt i Rogaland. De tilbyr bikuber og honningproduksjon hos bedrift.

Under Kortreist står de sammen med Sletta Gårdsutsalg og tilbyr smaksprøver.

Facebook-side

Trægården

Suldal

Trægården ligger ved Suldalslågen, 747 meter over havet. Her kan du leie eget selskapslokale, nyte mat fra gården og overnatte i koselige hytter i nærheten.

Under Kortreist finner du et bredt utvalg kjøttprodukter fra egne dyr. De inviterer til åpen familiedag fra kl. 12 – 15. Alle er hjertelig velkommen, og det trengs ingen påmelding i forkant.

Av aktiviteter kan du glede deg til:

  • Se deg rundt på gården, kos deg i gapahuken og se de fine selskapslokalene på låve.
  • Prøve deg på gårdleker som hesteskokast, øksekast, melkespannholding og mye mer.
  • Du kan prøve teamski, en aktivitet for hele familien.
  • Se dyrene på gården.
  • Handle i den fine gårdsbutikken, der finner du mye ureist og kortreist lokalmat.

Velkommen til gårds!

Nettside

Seglem Mikrobakeri

Eigersund

Seglem Mikrobakeri baker brød og søtbakst med surdeig. Produksjonen skjer i nydelige omgivelser på Seglem Gård.

Under Kortreist skal de stå sammen med andre aktører i Egersund sentrum. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Ullandhaug gårdsbutikk – Stavanger sentrum

Stavanger

Ullandhaug gårdsbutikk har levert økologisk lokalmat til Stavanger siden 2001. For noen år siden åpnet de en ny filial i Stavanger sentrum, rett ved fiskepiren. De jobber direkte med over 15 lokale økologiske produsenter. Grønnsakene kommer hovedsakelig fra Ullandhaug og Byre.

Butikken og utvalget er stort. De selger alt fra hageartikler til kombucha – alt en skulle trenge for å leve litt mer bærekraftig.

Under Kortreist vil de muligens invitere noen av sine gode samarbeidspartnere. Åpningstid fra kl. 10 – 17.

Nettside

Fjorden sjokolade

Stavanger

Fjorden sjokolade startet opp i 2023, og er et godt tilskudd i Stavanger. De lager sjokolade som lages av skikkelig gode kakaobønner. De selger sjokoladeplater, varm sjokolade, konfekt, gaver med mer. Det er bare naturlige smaker og mange økologiske og veganske varianter.

Under Kortreist får du være med å lage sjokolade! «Støp din egen sjokoladeplate» – lær om hvor kakao kommer fra og hvordan de bitre frøene i kakaofrukten blir til deilig sjokolade. Kakao er som vin og kaffe. Smaken i kakaobønner varierer enormt mye. Dette får du lære mer om hvis du drar innom Fjorden Sjokolade mellom kl. 10 – 15 på Kortreist.

Facebook-side

Sola Smaksfest

Sola

Sola Smaksfest arrangeres på samme dag som Kortreist. Det passer veldig bra, siden Sola Smakfest har kortreist mat i sentrum. På Sola Smaksfest settes det opp fargerike boder i Solakrossen, hvor produsentene og utstillerne installerer seg. I tillegg blir det matvogner. Alle utstillerne selger mat i små porsjoner, og du får god anledning til å smake deg gjennom alt det gode som Sola produserer.

Som Kortreist, handler Sola Smaksfest om å løfte bonden og alt det flotte de dyrker og lager. Her kan du lese mer om hvilke aktører som stiller ut på Sola Smaksfest. Åpningstid er fra kl. 11 – 15.

Facebook-side
Kortreist ost produsent

Ryfylke Gardsysteri

Hjelmeland

Ryfylke Gardsysteri produserer melk, ost, yoghurt, kremost og egg. Den koselige gårdsbutikken finner du på baksiden av fjøset.

Under Kortreist kan du få hilse på kalver og kyr. De vil også ha smaksprøver på ost, nydelig morellyoghurt for anledningen og ellers annen lokalmat. I tillegg får dere kjøpt Lyder solsikker. Åpningstid fra kl. 12. – 15.

Facebook-side

Løyning Gård

Eigersund

Løyning Gård driver med storfe, sau, villsau og frilandsgris.

På Kortreist står de sammen med andre produsenter i Egersund, men gårdsbutikken er åpen. I gårdsbutikken vil de ha en konkurranse der alle som handler, er med i trekningen av et villsau fenalår til jul. Åpningstid fra kl. 8 – 22.

Facebook-side

Chili Chocolate Sandnes

Sandnes

Midt i Sandnes sentrum finner du en koselig, liten sjokoladebutikk. De lager egen konfekt, sjokoladefigurer, sjokoladepålegg, hjemmelaget is, marmelader, makroner og mye mer.

Under Kortreist tilbyr de smaksprøver. Åpningstid fra kl. 10 – 18.

Facebook-side

Apal Sideri

Hjelmeland

På gården Sæbø i Hjelmeland dyrker Dan Olav epler og produserer prisbelønnet kortreist sider og eplemost. I tillegg til åpen gardsbutikk har han sidersmakinger på forespørsel.

Under Kortreist vil det være åpent i Apal Stova for servering. Åpningstid fra kl. 9 – 18.

Facebook-side

Bakken Gard

Sauda

Bakken Gard er et økologisk mangesysleri i Sauda. De har eget gårdutsalg som er selvbetjent og alltid åpent. Her kan du handle kjøtt fra urfe og spælsau, samt poteter og grønnsaker i sesong.

Under Kortreist legger de til rette for åkervandring og enkel servering. Åpningstid fra kl. 12 – 15.

Facebook-side

Kleppes Mikrobakeri

Sola

Kleppes Mikrobakeri i Sola lager 100% økologiske bakervarer. Surdeigsbrød, surdeigs-stykker, surdeigs-focaccia og surdeig-pizzadeig er alle produkt som leveres og selges gjennom ulike gårdsutsalg i regionen.

Under Kortreist steker de surdeigslapper som deles ut som smaksprøver mellom kl. 11 – 14. Det blir også smaksprøver på surdeigsbrød og surdeigs focaccia, i tillegg til at du kan vinne gavekort på 2 valgfrie produkt hvis du deltar i en konkurranse. I bakeriet vil det også være ferske egg fra Erga Gardsutsalg.

Facebook-side

Fuglestein Fruktgard

Suldal

Fuglestein Fruktgard ligger i Ryfylke. Der har de 17 000 epletre (med god farge og sødme, og med en helt spesiell smak) og en rekke fantastiske produkt som blant annet eplemost og eplegele.

Under Kortreist blir det Det blir aktiviteter for både voksne og barn. Bueskyting, guida tur i eplehagen (kl. 13 og 14), historiefortelling og informasjon om epleproduksjon. Det blir smaksprøver av flere typer eplemost og salg av kaffe og lapper. Gårdsbutikken er åpen for salg av produkter fra både Landsnes Villsau Produkter og Fuglestein Fruktgard. I området er det fine turveier og det er egna for barnevogn rundt på gården.

Åpningstid fra kl. 12 – 15.

Facebook-side

Sie Gard

Hjelmeland

Sie gard ligger i Årdal i Ryfylke. Der foredler de lam, bær og frukt på tradisjonelt vis, med lite krydder og sukker. Dyrene går på utmarksbeite i Ryfylke. Der beiter de på gress og urter i skog, på myr og på lynghei. Kjøttet er videreforedlet hos Vikedal Gardsmat på tradisjonelt vis.

Under Kortreist kommer Uragarden til Sie gard med oksekjøtt av høylandsfe, mens de selv har salg av syltetøy, gelé, saft, spekepølse, saueskinn av spel og villsau og ryegarn. Det blir smaksprøver av varene gelé og syltetøy. Åpningstid fra kl. 11 – 15.

Facebook-side

Grand Hotell Egersund & EIGRA kjøkken & bar

Eigersund

EIGRA kjøkken & bar er den fine restauranten på Grand Hotell Egersund.

På Kortreist har de gjestespill med Daniel Andre Lund Egholm, tidligere Matboden, Villa22 og NB Sørensen. Daniel skal bruke råvarer fra de forskjellige lokale produsenter for å komponere en nydelig meny denne kvelden. Du kan bestille bord på epost hovmester@eigra.no.

Facebook-side

Jærfjøla

Sandnes

Jærfjøla lager heltre skjærefjøler som kan settes rett i oppvaskmaskinen. De inneholder ikke mikroplast eller farlige bakterier. Produksjonen er i Sandnes og kundene er både private og profesjonelle kokker. De tilbyr et et bredt sortiment fjøler i tre som tilfredsstiller alle fra nybegynner til proffen på kjøkkenet.

Under Kortreist tilbyr de et ekstraordinært pakketilbud på skjære- og serveringsfjøler. Åpningstid fra kl. 10 – 17. I tillegg til eget utsalg, har de Jærfjøla til salgs både hos Bjelland Gard og Line Gard.

Facebook-side

Rosenkildehaven bageri

Stavanger

Rosenkildehaven bageri selger de nydeligste lokalproduserte brød. Bakeriet har en unik historie, som vertskapet gledelig forteller.

Under Kortreist selges det surdeigsbrød av lokalt urkorn. Åpningstid fra kl. 10 – 17.

Facebook-side

Solheim Gard

Hjelmeland

På Solheim gard driver de med verpehøns, juletre og fruktproduksjon. I gardsbutikken finner du egg, eple, pære og hageblåbær i tillegg til eplemost og honning. Butikken er alltid åpen (selvbetjent).

Under Kortreist kan du selvplukke blåbær og epler, i tillegg til at du kan finne og merke ditt eget unike juletre. De har betjent gårdsbutikken fra kl. 12 – 16.

Facebook-side

Hebnes Vingard

Suldal

Hebnes vingard ligger på Ropeidhalvøya i Suldal, her finnes nemlig Rogalands eneste vingård. I august 2024 fikk de gull for sin hvitvin på Norsk vinskue for andre år på rad. I tillegg vant vingården tittelen Årets beste vin og Årets vinbonde. Det er med andre ord et fantastisk sted som bør oppleves.

Under Kortreist arrangerer de vingårdsquiz og de serverer lunsj. Åpningstid fra kl. 12 – 16.

Facebook-side

Smaken av landet

Smaken av landet er en frukt- og grønnsaksbutikk på Nærbø. De selger kjøtt, grønnsaker, egg, bakevarer, spekemat, ost og donuts. I tillegg lager de ferdigmat til forskjellige arrangement.

Under Kortreist tilbyr de egenproduserte pølser, spekemat, hamburgere, marmelader, krydderblandinger og ferske bakervarer. De vil grille produkter på deres egne store «smoker» fra Texas og det spises på stedet.

Facebook-side

Krogedal gårdsdrift

Sandnes

Krogedal gårdsdrift produserer fastost, hvitmuggost, kremost og selger lavpasteurisert melk på glassflasker. Alt basert på råvarer fra egen gård.

Under Kortreist serverer de smaksprøver. Åpningstid: alltid åpent.

Facebook-side

Løyning Gård Egersund

Eigersund

Løyning Gård driver med storfe, sau, villsau og frilandsgris.

På Kortreist står de sammen med andre produsenter i Egersund, i tillegg til at gårdsbutikken er åpen. På markedet i Egersund sentrum vil de ha med seg egenprodusert kjøtt, i tillegg til at de selger egg, honning, saft, ost og kaker for andre lokale produsenter. Åpningstid på markedet i Egersund er fra kl. 10 – 15.

Facebook-side

Grønvik Gard

Hjelmeland

Langs den gnistrende Fisterfjorden finner du Grønvik Gard.

Elisabeth Grønvik driver fruktgard og produserer egen eplemost som har vunnet flere utmerkelser i blant annet Det Norske Måltid. Grønvik har også en gårdsbutikk der vi kan få eplemosten i tillegg egenprodusert syltetøy og marmelader, i tillegg til ost, skinke og pestoer som er lokalprodusert hos andre produsenter.

Under Kortreist er det bakstelørdag som betyr at det blir salg av Grønvikboller og ferske brød levert av Ryfylke bakeri og konditori. Åpningstid fra kl. 10 – 18.

Facebook-side

Minglemat

Time

Minglemat produserer kaker og gjærbakst, i tillegg driver de kantinen på Akademiet vgs i Sandnes.

Under Kortreist treffer du Minglemat hos Line Gard gårdsutsalg. Der presenterer de nye havrekjeks laget på havregryn fra Line gård. I tillegg tar de med smaksprøver på flere av bestselgere. Åpningstid fra kl. 10 – 16.

Facebook-side

Hole gardsutsalg

Klepp

Hole gardsutsalg ligger på Voll og gården har melkeproduksjon og slaktekylling. De har gårdsutsalg med egenprodusert melk rett fra tanken, som er åpent (selvbetjent) hver dag fra kl. 7 – 22. De tilbyr kjøttprodukter fra egen gård og et stort utvalg fra andre gårder.

Under Kortreist betjener de utsalget fra kl. 11 – 15 og de serverer smaksprøver. I tillegg vil de også åpne opp for at kunder kan få kjøre gjennom melkefjoset med sin egen bil (det koster kr. 100) – det tipper vi er første gang for mange.

Facebook-side

Uragarden

Hjelmeland

Uragarden ligger på Bratthetland på Fister. På gården produser Lena Sofie grasfora kjøtt av skotsk høylandsfe, som hun blant annet selger på REKO – ring.

Under Kortreist stiller Uragarden med sine produkt og står sammen med Sie Gard i Årdal, fra kl. 11 – 15.

Facebook-side