Det var god stemning da Gladmatjuryen var rundt og delte ut nominasjonene til årets Gladmat-priser.
– De tjue-tretti beste i år holder et enda høyere nivå enn i fjor. Bunnivået har også hevet seg, så det har rett og slett blitt enda jevnere, noe som gjør jobben vår enda vanskeligere, sier juryleder Olav Birkeland, som har ledet juryen tretten år på rad.
– Når vi går rundt og snakker med folk bærer det preg av at Gladmat er noe som de bruker hele året på å forberede seg på. Hjelmeland Naturlegvis har jobbet med sin kraft i elleve måneder. 400 liter kraft er redusert til 25 liter. Det er helt utrolig. Det sier sitt om hvor lista er lagt, sier Birkeland.
Med seg i juryen har han i år hatt Kristian Ebbesen Fjelde og Malene Harbitz.
Her er alle juryens utvalgte i år:
Årets Gladmatrett:
K2, Bellies, Bravo, Fish and Cow og Hotel Victoria.
Gladmat-opplevelse:
Matskattar i Suldal, Felleskjøpet, Topp Sopp, Siddis Gelato, Sola Strand Hotel.
Årets stand:
Madla Handelslag, Hjelmeland Naturlegvis, Jærbakeren, Matskattar i Suldal, Helgø Meny.