Kortreist-rute 2024

Kortreist

Kvalitetsprodukter og restaurant-opplevelse på Strandalandet

Rett under fjorden fra Stavanger finner du unike kvalitetsprodusenter som vi er sikre på du vil bli veldig fornøyd med. På veien kan du også spise på en unik restaurant.

Lysefjorden sjokolade

Cirka 30 miuntters kjøretur fra Stavanger sentrum, i Vågen på Jørpeland, finner du Lysefjorden Sjokolade. Det er en unik sjokoladebutikk i en nedlagt kraftstasjon. Produktene gir deg en smak og opplevelse av Fjord-Norge. Flinke June som driver produksjonen, videreforedler kvalitetssjokolade med lokale navn, historier og råvarer. Du finner også interiørskatter og mye mer.

De har åpent hele året, med fantastisk påskebutikk og julebutikk.

Under Kortreist er kafeen åpen, med salg av lunsj og verdens beste kakao. De klargjør seg til julebutikk, så derfor vil du finne gode priser på enkelte produkter. Åpningstid fra kl. 11. – 16.

Finn Lysefjorden sjokolade på Google Maps

Se også nettsiden

Skafferiet

Rett bort i veien fra Lysefjorden Sjokolade, finner du den spennende butikken Skafferiet.

Skafferiet Vågabakken er en koselig butikk som holder til den gamle slakterbutikken i Vågabakken på Jørpeland. Der finner du lokale produkter som eplemost, saft, syltetøy, lokalbrent kaffe, is, søtsaker og mye, myer mer. Opplev spor av lokalhistorie, god mat og unikt interiør.

Under Kortreist tilbyr de smaksprøver på årets egenproduserte Kvad-produkt. Åpningstid fra kl. 11 . 17.

Finn Skafferiet på Google Maps

Se også nettsiden

Villa Rosehagen

Et lite steinkast fra Skafferiet, ligger det vakre trehuset Villa Rosehagen. Det ble bygget i 1912, og i dag drives det som restaurant som er åpen for publikum hver dag, hele året. Det arrangeres alle typer arrangementer som for eksempel konserter og utstillinger. De er opptatt av at maten har lokal forankring, og bruker mye råvarer fra Ryfylke.

Under Kortreist har de åpent fra kl. 11 – 20.

Finn Villa Rosehagen på Google Maps

Se også nettsiden

Se våre andre ruter:

Matskatter:

Kortreist-rute Suldal og Sauda

Kortreist i Sola:

Sola Smaksfest

Sidereventyr og mye mer:

Kortreist-rute Hjelmeland