Gladmat året rundt

Gladmat feirer byjubileum

Stavanger og Domkirken feirer 900 år i 2025. Det markeres gjennom ulike jubileumsaktiviteter frem mot, og gjennom, det året. Hovedarrangør for Stavanger 2025 er Stavanger kommune, med Den norske kirke og Universitetet i Stavanger som medarrangører.

Gladmat sin rolle

Pedersgata er en av tre hovedpilarer i byjubileet. Gladmat skal i den anledning invitere publikum til å ta i bruk Pedersgata gjennom matopplevelser og historiefortelling. Pedersgata er en unik matgate som de aller fleste har stor glede av å oppleve.

Gladmat i Pedersgata skal vise fram restauranter, lokalmatprodusenter og måltidsnæringen i hele regionen. Det gjøres blant annet gjennom Gladmatløyper som arrangeres under festivalen. I tillegg lager vi arrangement som viser frem alle de dyktige kokkene og fagfolkene, både hos Michelin-restaurantene og hos dem som serverer digg streat-food. Finnes det en kjekkere måte å feire bursdag på enn å samles over god mat?

Verdens beste langbord

Hva mener du skal til for å lage verdens beste langbord? Hva er ditt beste minne rundt et langbord og hva gjør du for at folk skal ha det godt rundt bordet?

Dette er spørsmål vi har stilt til publikum, og svarene skal brukes til å lage verdens beste langbord under Gladmat i 2025.

Noen av svarene ser du her:

Pedersgata er en av tre hovedpilarer i byjubileet. Gladmat bruker sommerens festival til å teste hvordan vi kan gjennomføre den store feiringen i 2025.

Stavangerhistorien kan fortelles fra Pedersgata: her ble det bygget seilskuter og her skjøt det opp hermetikkfabrikker. Nå er Pedersgata i endring, og med det kommer spørsmålet om hvordan en skaper gode nabolag og en by som er god å leve i for fremtiden.

Gladmat i Pedersgata skal vise fram restauranter, lokalmatprodusenter og måltidsnæringen i hele regionen. Med utvida kommunegrenser har Stavanger plutselig blitt størst på tomater, verpehøns og sau. Rogaland er Norges matregion, og landbruk og havbruk er næringer vi skal leve av i fremtiden. Vi er stolte av de dyktige kokkene og fagfolkene vi har, og av restaurantene – i Pedersgata har vi har fra Michelin-stjerner, digg streat-food og vegansk fine-dining. Finnes det en kjekkere måte å feire bursdag på enn å samles over god mat?

Lese mer om jubileet på Stavanger 2025 sine nettsider.