Årets Gladmatambassadører

Stjernekokker klare for Gladmatfestivalen

Flere av landets aller fremste kokker blir trekkplaster under sommerens Gladmatfestival. Sjekk hvem her.

– Wow. For noen navn. Det er utrolig stas, rett og slett. Det sier noe om statusen Gladmat har blant Norges beste kokker.

Dette sier festivalsjef Maren Skjelde. Sammen med prosjektleder Malin Langgård Jensen er hun i full gang med å spikre de siste detaljene rundt årets festival.

Det er fortsatt mye som skal ordnes, men nå er det i hvert fall orden på én ting: det blir stjernetungt i år. I festivalens største telt, Kokepunktet, kan du hver ettermiddag oppleve noen av landets fremste kokker på nært hold. 

Først og fremst: endelig kommer Arne Brimi tilbake til Gladmat! Dette har jeg drømt om siden jeg startet i Gladmat, kan tro jeg er stolt over at vi får det til i år. Vi har jo en plan om å først og fremst vise alle de fabelaktige kokkene vi har her i Rogaland, men for sjølvaste Arne Brimi gjør vi selvfølgelig et unntak, sier Skjelde.

I tillegg til hedersgjest Brimi, kan Skjelde røpe at elleve mesterkokker har takket ja til å være Gladmatambassadører og vil stille på årets festival.

Sjekk ut denne listen: 
Arne Brimi Sven Erik Renaa – Kjartan Skjelde – Eline Sofie Sunde – Runar Helgeland – Runa Kvendseth – Christoffer DavidsenMartine Epeland – Celine Ekholt  – Ola Klepp – Roger Joya.

– Gladmat er et veldig kjekt arrangement å fremme. Det skaper både gode samtaler og fantastiske minner. Jeg elsker at man kan spise alt hva man kan tenke seg, forteller Runa Kvendseth (25), som til daglig jobber som kokk på Stavanger-restauranten Söl. 

Kvendseth er en av kandidatene til Årets kokk 2023, hvor hun kjemper om muligheten til å bli den norske kandidaten i Bocuse d’Or.

En annen superkokk med erfaring fra både Årets kokk og Bocuse d’Or er Sven Erik Renaa.

– Matbyen Stavanger kan takke Renaa for så mye, blant annet vår første Michelin-stjerne, så det er selvfølgelig veldig stas å ha ham med på festivalen, sier Skjelde. 

Kjøkkenfest og kjøkkenteater

Under årets festival vil de besøkende kunne oppleve kokkene både under arrangementet Kjøkkenfesten, samt Kjøkkenteateret. Førstnevnte er et minglearrangement hvor man får møtt kokker og produsenter, smakt på mat og hatt gode samtaler til tonene av god underholdning. Under Kjøkkenteateret vil kokker, produsenter og matfolk vise hvordan de jobber med de beste råvarene.

– Gladmatfestivalen bringer produsenter, kokker og gjester sammen slik at vi kan vise frem alt det gode vi har å by på i vår region, sier Gladmatambassadør og stjernekokk, Sven Erik Renaa.

– Veronica Simoné Fjeld, Kriminell Kunst, vår faste huskokk Frode Selvaag i tillegg til en haug av landets dyktigste matkunstnere… Jeg tror det kan bli ganske bra stemning, altså, sier Skjelde.

Gladmat-festivalen er gratis og åpen for alle, og arrangeres fra 28. juni til 1. juli i år. Billetter til arrangementer som Kjøkkenfesten må imidlertid kjøpes. Disse er i salg allerede nå.