Slik blir Gladmatfestivalen 2021

Ny Gladmat i løyen tid

Tre konseptområder i Stavanger sentrum, løyper fra restaurant til restaurant, og fjelltur, sanketur samt båttur gjennom vår fantastiske spiselige region, er rammene for Gladmatfestivalen 2021.

– Gladmat skal være Norges viktigste møteplass for mat og matkultur, og da er det ekstra kjekt å se hvor mye kjekt og forskjellig som skjer både i Stavanger og i regionen, sier Maren Skjelde, daglig leder i Gladmat.

– Ved å flytte festivalen til tidligere på sommeren får vi med oss så mye flinke matfolk, produsenter og dyktige bidragsytere som før var på ferie, og det gjør at programmet blir ekstra spennende for publikum.

Tre konseptområder i sentrum

I Stavanger sentrum blir det ikke de vanlige teltene vegg-i-vegg i Vågen, men tre ulike områder med hver sin profil.

– Vi skal ha tre konseptområder i sentrum, med variert og topp kvalitet innhold både på restaurantopplevelser, sceneprogram, lokalmat og bryggerier. I Bakgården, for eksempel, skal vi teste en pilot på hvordan vi kan drive festivalen på en mer miljøvennlig måte. I neste uke publiserer vi sceneprogrammet, men jeg kan allerede røpe at vi kan glede oss til nasjonale toppkokker i spennende og gøy kokkekonkurranser.

Her finner du sceneprogrammet. 

I tillegg blir det Gladmatløyper som i fjor, og flere restauranter har signalisert at de skal lage egne opplegg for festivalgjestene.

– Vi er utrolig glade for at også restaurantene disker opp med sine egne Gladmatarrangementer.

Mer av matregionen tas i bruk

I tillegg inviterer vi publikum med på tur.

Turistforeningen har turer i området rundt Gramstad hver dag, og den skjønne familien Mir fra NRK-programmet Familiekokkene skal stå for årets Gladmatrett på Friluftsloven.

Foretrekker du kystlinja framfor fjellene, er det gode muligheter for Gladmat i Randaberg.

Kristine Enger tar publikum med på sanketur etter ville vekster i områdene rundt Tungenes og Viste.

Gladmatbåten

For festivalgjesten som foretrekker litt høyere comfort-nivå enn fjellsko eller støvler, byr vi på turer med behagelig framkomstmiddel og god servering underveis.

– Fredagen under festivalen tar GuideCompaniet deg med båt til Hjelmeland. Innholdet er selvsagt gode historier, matprodusenter, lokale produkter og nydelige smaksopplevelser.

Til slutt er det viktig for oss å jobbe med å følge de til enhver tid gjeldende retningslinjene for smittevern.

– Målet er å skape en best mulig festival under de retningslinjene for smittevern som foreligger, og det har vi alle mulige forutsetninger for å få til med blant annet kommunen og de på laget.