Program

Smaksvandring i hermetikkbyen

Dato: lørdag 1. juli
Klokken: 10:00-12:00
Sted: Stavanger sentrum
Pris: Medlem kr. 190,- / Ikke medlem kr 220,-, dette inkluderer inngang IDDIS Norsk hermetikkmuseum og smaksprøver

Bli med på en tur som ser på mathistorien til Stavanger og hvordan byen har utviklet seg matmessig fra sild via hermetikk til dagens internasjonale smaksbilde.

Guide for turen blir Arne Hatløy, som er bestyrer på Gramstadtunet, kokk og utvikler av turen «Smaken av Stavanger». Visste du for eksempel at Stavanger hadde mer enn 52 fabrikker og eksporterte 350 millioner bokser i 1915? Har du smakt brisling rett fra boksen? Hva spiste de i Stavanger under seilskuteperioden? Dette og noen andre smaker får du med deg på denne turen. Dette blir garantert en lærerik og spennende vandring for alle som er glad i mat, tur og historie.

Pris for turen er 190,- / 220,-

Pris inkluderer inngang på IDDIS Norsk hermetikkmuseum og smaksprøver.

Frammøte, sted og tid:
Vi møtes ved Prestegården i Kannik kl. 10.00.

Turen avsluttes ved Valbergtårnet, og etter det kan en ta seg videre rundt på festivalen på egenhånd. Vi antar at turen tar omtrent to timer.