Kokepunktet:

Kjøkkenfesten

På fest danner det seg ofte en fest i festen, og det er alltid på kjøkkenet. Der er vi nærmest til det vi skal spise og drikke, og det er her kokkene står og lager mat. Nå lager Gladmat sommerens koseligste minglearrangement og møtepunkt – Kjøkkenfesten – hver ettermiddag fra kl. 17 – 19.

På kjøkkenet står dyktige kokker, matfolk og produsenter og jobber med de beste råvarene. På denne lørdagen skal Eline Sofie Sunde sammen med huskokk Frode Selvaag sørge for at vi får gode smaker av restemat.

På menyen står dette:
«Rynkete» tomater, pesto laget av «sliten» salat og krutonger på tørt brød (urter fra Brimse)
Stekte/grilla restegrønnsaker, vegansk chilimayo på kikertvann, og sprø kikerter
Vaffel laget på kjernemelk fra rørosmeieriet og mørk sirup, pisket rømme/creme fraiche og syltetøy på «vassne» bær/frukt

Menyen er altså i utgangspunktet vegetarisk, men dersom du er vegetarianer anbefaler vi å opplyse om dette når du ankommer, i tillegg noen kjøttbaserte rester lurer seg inn på kjøkkenet.

Underveis blir det musikk av Eric Zahl. Kjøkkenfesten ledes av Sigurd Sollien, og han vil sørge for at du blir kjent med både kokkene og maten vi skal smake på. Etter Kjøkkenfesten regner vi med at smaksløkene er våkne og klare for å nyte resten av byens fantastiske restaurantliv. Velkommen skal du være!