Velkommen til Norges største matfestival!

Velkommen til Norges største matfestival!

Gladmatbussen

Bli med på en smakfull busstur i Ryfylke

Rogaland er kanskje landes mest spennende matregion og kan med rette kalles Norges matfat. Gladmatbussen tar deg med til vakre Ryfylke hvor vi skal besøke noen av de stedene som byr på ekte smaksglede og stolte tradisjoner.

Vårt første stopp blir på Mosterøy hvor vi får en sjelden anledning til å besøke Klostergarden. Vertskapet er 11 generasjon på gården, med ektefølt engasjement for jordbruk og dyrehold. Familien på Klostergarden tar oss med på en vandring i dette vakre og unike kulturlandskapet og vi får også anledning til et besøk på gardens eget gardsutsalget, stedet for å handle med seg gaver for den som ønsker seg noe annerledes.
På idylliske Finnøy finner vi gartneriet som har dyrket tomater siden 1935. De produserer tomater av utsøkt kvalitet og har hatt besøk av både kongelige og matkjendiser som alle lar seg imponere. Her får vi både omvisning og anledning til å smake på spesialiteter, nesten like gode som snop.

Vi avslutter med en mat-kulturell opplevelse hos Ryfylkekokken på Landahuset.  Her nyter vi deilig lunsj med innslag av både Klosterlam og tomater fra Finnøy.

En dag med rike opplevelser for alle sanser – la oss smake på alt det vakre øyriket vårt kan by på.
Kl. 12.00 til 17.00
Pris NOK 1.990,-  pr. pers.

Billetten til Gladmatbussen inkluderer:

Transport med buss
Guide under hele turen
Omvisning på Klostergården
Omvisning og smaksprøver på Lauvsnes Gartneri
Lunsj hos Ryfylkekokken
Snackspose

Smittevernhensyn

Vi følger gjeldende retningslinjer for smittevern og ber deg gjøre det samme, sånn at festivalen er trygg for alle. Vi ønsker å legge ekstra vekt på følgende:

Hvis du er i karantene, kan du ikke delta på Gladmat, selv om arrangementet er utendørs. 

Vær så snill å hold deg hjemme hvis du har symptomer eller sykdomsfølelse.

Husk kravet om minst en meter avstand.

Kvikktest øyriket

Gladmatbussen arrangeres i samarbeid med Stavanger kommunes prosjekt Kvikktest øyriket.

I Kvikktest øyriket har Stavanger kommune utfordret fem bedrifter til å teste nye løsninger som vil skape bedre opplevelser i øyriket sommeren 2021. Testingen pågår fra juni til og med november.

Sammen med GuideCompaniet og flere underleverandører skal Gladmat teste ut dette konseptet som skal gi publikum kunnskap om, og kjennskap til Stavangers matnæring. Konseptet er en videreføring av Gladmatløypene som ble gjennomført under Gladmatfestivalen 2020.

Les mer om Kvikktest øyriket her.