Matregion Rogaland

Lokalmatprodusenter

I vår fantastiske region kan vi spise både kortreist og knallgod mat. Reis på gårdsutsalg og handle inn, finn produktene i en butikk nær deg eller bestill lokalmat når du er på restaurant. Her er en liste som skal hjelpe deg med å finne fram til nye (og gamle) favoritter.

Store produsenter på Jæren sørger for at hele landet er forsynt med agurker hele året, og på Finnøy dyrker de kanskje verdens beste tomater. Landets eneste urbane ysteri ligger midt i Stavanger øst, mens du på Varhaug kan kikke inn i ysteriet der melken kommer rett fra gården.

Noen av produsentene får selge produktene sine i butikker og restauranter, mens noen er det lettest å få tak i på gårdsutsalg. Noen produsenter har fellesutsalg, og mange leverer via REKO-ringen.

Felles for dem er at de trenger deg som er forbruker for å kunne fortsette å lage alle disse skattene, så vi håper at denne listen kan hjelpe deg til å velge lokalt.

NB. vi oppdaterer listen fortløpende. Er du en produsent som mangler på listen, eller har vi feil informasjon om deg? Ta kontakt med oss på post@gladmat.no med navn, informasjon om hva dere tilbyr, hvordan produktene kan bestilles og/eller hvor de kan kjøpes, så får vi deg inn. Produsentløypa er satt sammen på initiativ av Rogaland Fylkeskommune / Bioøkonomistrategien.

 

Albert Idsøe – Stavanger
Fullskala slakterbutikk, med eget utsalg i Verksgata og gode produkter i dagligvarebutikkene. I tillegg leverer de til serveringsbransjen. Les mer på nettsiden deres. 

Apal Sideri – Hjelmeland. 
Produserer sider av frukt fra egen gård og har utsalg på gården. Les mer på nettsiden deres.

Aronia Jæren – Bryne
Aronia Jæren lager aroniasaft som selges i både delikatessebutikker og dagligvarebutikker. Sjekk nettsiden for utsalgssteder. 

Austrått kaffebrenneri – Sandnes
Produserer kaffe som selges i delikatessebutikker. Kaffen kan også bestilles i nettbutikken deres.

Åkrå Sjømat – Åkra

Her får du fersk fisk hver dag, og i butikken får du gode råd om fisk. Åkra Sjømat har også egen krabbefabrikk hvor de produserer hel kokt krabbe, krabbeklør, fylte krabbeskall og krabbekjøtt i storemballasje. Bedriften tar også bestilling på ulike menyer, koldtbord og smørbrød. Sjekk ut åpningstider og nettbutikk her. 

Bakkevig Gard – Nedstrand
Dyrker jordbær og poteter, og driver med utegangarsau med salg av pinnekjøtt og fenalår. Produktene får du kjøpt i deres eget utsalg, samt REKO-ringen på Haugalandet. Les mer på Facebook-siden deres. 

Bakkjen på Hebnes i Ryfylke
Produserer poteter, gris og sau, selges i eget utsalg og via REKO-ringen. Les mer på nettsiden deres. 

Berentsens brygghus – Egersund
Produserer brus som selges i dagligvarebutikker. Brus fra Berentsens er håndverk, tradisjon, og for noen nostalgi, og det blir ikke jul uten den røde julebrusen deres.

Bo Jensen Ysteri – Sandnes
Bo Jensen lager geitost for delikatessebutikker og restauranter.

Br. Lundal – Førresfjorden
Foredler kjøttprodukter som selges i både dagligvarebutikker og delikatessebutikker. Du finner mer informasjon på nettsiden deres.

Brimse Gard – Brimse
På Brimse dyrkes det grønnsaker, urter, bær og ville vekster som selges på Coop Mega Madla. Du har kanskje også fått smake skattene deres på restaurant i Stavanger?

Buhagen – Skiftun
Produserer og foredler på gården i Skiftun. Fra gården og i utsalg får du kjøpt kalvekjøtt, villsau, eple, eplejuice og sider.

Bønnespiren – Stavanger
Det koselige kakeriet lager smaksrik mat fra bunnen, og alt er helt plantebasert. Smakfullt. Har eget utsalg i Pedersgata, og tilbyr catering. Les mer på nettsiden deres. 

Chili Chocolate AS – Stavanger
Produserer sjokolade til eget utsalg midt i Stavanger sentrum. Les mer på nettsiden deres.

Como Mexico – Røyneberg
Produserer hvete- og maistortilla til dagligvare og delikatessebutikker, og vi hører meksikanere si at det er de beste tortillaene i Norge. Les mer på nettsiden deres.

Dalen Lefsebakeri – Jørpeland
Her baker de lefser på gammel oppskrift, og selger dem i eget utsalg og utvalgte butikker i regionen. Les mer på nettsiden deres. 

Delizia – Storhaug
Iskremfrabrikken Delizia i Stavanger Øst leverer ekte italiensk iskrem til cafeer og restauranter. De er alltid en populær utstiller under Gladmatfestivalen, kjent for høy kvalitet, mye smak og rene produkter. Sjekk ut sortimentet på nettsidene deres, og følg med på Facebook-siden for informasjon om utsalg for privatpersoner.

Den brune bie – Sokndal 
Produserer honning og selger det via eget utsalg.  Les mer på Facebook-siden deres.

Dexter av Velde – Vats
Produserer kjøtt som selges via REKO-ringen. Følg med på Facebook-siden for informasjon om utleveringstider.

Drømmebakeriet – Skudeneshavn
Produserer boller, brød, syltetøy, saft og urtesalt til eget utsalg. Les mer på Facebook-siden deres. 

Eiane Gard – Skiftun
Produserer og foredler epler og bær på gården i Skiftun, produkter som eplemost og sider, selges på gården, i restauranter og utsalg i hele fylket. Les mer på nettsiden deres.

Eldhuset Vikeså – Vikeså
Selger bakervarer fra eget utsalg, og har litt catering på varmmat. Hvorfor ikke svinge innom når du er på vei sørover? Adresse og åpningstider finner du på nettsiden deres.

Egersund Chokoladefabrik & Co – Egersund
Produksjon av sjokolade og gelato til eget utsalg, og en fast favoritt på Gladmatfestivalen. Sjekk ut nettsiden deres for nettbutikk og åpningstider.

Eiane Gard – Skiftun
Produserer og foredler epler og bær på gården i Skiftun, produkter som eplemost og sider, selges på gården, i restauranter og utsalg i hele fylket.

Elda Bakeri – Sandnes
Bakeri i Sandnes som spesialiserer seg på glutenfrie produkter. Eget bakeri og egne utsalg flere steder i Sandnes. Les mer på nettsiden deres her. 

Eldhuset Vikeså – Vikeså
Selger bakervarer fra eget utsalg, og har litt catering på varmmat. Les mer på Facebook-siden deres. 

FiskbyK – Egersund
Et pop-up fiskekonsept med servering og utsalg i Egersund. Sjekk Facebook-siden deres for mer informasjon.

Fjellam frå Ryfylke – Ryfylke
Produserer lammekjøtt, fenalår, pinnekjøtt fra Ryfylke blant annet til REKO ringen. Les mer om produktene og bestiling på nettsiden deres. 

Fjellmat frå Suldal – Sandnes
Produserer spekeskinke  «Skinka frå Suldal» til dagligvare. Les mer om dem på Facebook-siden deres.

Fjordfegaarden – Nærbø
Driften består av 100 % gressbasert storfekjøtt-produksjon, basert på den bevaringsverdige norske storfè-rasen Vestlandsk Fjordfe. Les mer på nettsiden deres. 

Fjord & Fjell Delikatesser – Sauda
Egenproduksjon av fisk- og kjøttprodukter, med tørrsalting og eldhusrøking på egenutviklet metode, der de kun bruker naturlig flis med tilpasset smaksærpreg på produktene. Produktene selges via REKO-ringen og Bondens Marked. Les mer på nettsiden og Facebook-siden deres.

Flesjå Gartneri – Finnøy
Dyrker grønnsaker som potet, kålrot og kål samt og bær, moreller og jordbær, som du får kjøpt i deres utsalg hos Gardsbutikken på Nærland, Finnøy.

Foreverglutenfri – Stavanger
Produserer glutenfrie tynnlefser, mørlefser, pizzasnurrer og rundstykker, selger via eget utsalg og REKO-ringen. Les mer på nettsiden deres. 

Fossmoen Frukt – Bjerkreim
Dyrker frukt til eget utsalg, foreløpige åpningstider er fredager kl 18.00 – 20.00 og lørdager kl 10.00 – 18.00. Les mer på nettsiden deres. 

Fuglestein fruktgard – Jelsa
Produserer eplemost og epleprodukter fra egne epler på gården, selges bl.a. fra eget gårdsutsalg. Les mer på nettsiden deres. 

Gabbas – Tasta
Gabbas er en tradisjonell slakterbutikk med butikkutsalg på Tastatorget. De selger produkter til storhusholdning, dagligvarebutikker og privatpersoner, og har også catering. Les mer på nettsidene deres. 

Gardening at Night / Fruktpresseriet på Grødem – Randaberg
Produserer saft og juice til eget utsalg. Les mer på Facebook-siden deres.

Gardsbutikken på Nærland – Finnøy
Produksjon av egg til eget utsalg. Besøk dem på Facebook for kart og åpningstider. 

Grønvik Gard – Fister
Produksjon av eplemost til eget utsalg, og til flere restauranter og butikker. Sjekk nettsiden for detaljer.

Gunn Elin og Jens – Finnøy
Dyrking av rips og moreller i drivhus til Gardsbutikken på Nærland. På Facebook finner du kart og åpningstider.

Gydas Jordepler – Klosterøy
På historiske Utstein dyrker Gydas Jordepler gamle potetsorter og grønnsaker, som leveres til de beste restauranter i Norge. Potetene deres fås kjøpt i gardsutsalget på Klostergarden i sesong.

Happy Prawns – Sirevåg
Produksjon av kongereker i Sirevåg. Les mer på nettsiden deres. 

Helgøybakkane Fruktgard – Årdal i Ryfylke
Produksjon av frukt til eget utsalg som åpner snart. Følg med på Facebook for oppdatert informasjon.

HJ Kyvik – Haugesund
Siden 1866 og gjennom fem generasjoner har Kyvik familien høstet den beste silda fra havet utenfor Norge, og fremdeles foredles Kyvik sild lokalt i Haugesund på den gamle gode måten. Les mer på Facebook-siden deres. 

Håland Kjøtt – Kleppe
Fullskala slakterbutikk med egen Edeståva og verdens blideste slakter. Informasjon om produkter og åpningstider finner du på nettsiden deres.

Iskremgarden – Vigrestad
Iskremgården er en bondegård på Vigrestad på Jæren. Her lages deilig iskrem av fersk gårdsmelk, og denne selges i enkelte dagligvarebutikker. Les mer på nettsiden deres.

Jan Haslemo – Vats
Produksjon av geitost til eget utsalg og delikatessebutikker. Mer informasjon finner du på bondensmarked.no

Janas Fiskerøykeri – Stavanger
På Storhaug i Stavanger ligger fiskerøkeriet som lager spesialprodukter som selges fra eget utsalg. Les mer på nettsiden deres. 

Jersey Meieriet – Bryne
Produksjon av produkter fra melk fra jerseykuer. Les mer på nettsiden deres. 

Jone Wiig Gartneri – Orre
Dyrking av agurk, gulrot, blomkål, kålrot til eget utsalg og dagligvare (pdd Coop-butikkene i Rogaland, og i deler av Vestland og Agder). Mer informasjon finner du på nettsidene deres.

Jæren Gulrot – Klepp
Jæren Gulrot dyrker saftige gulrøtter som selges i dagligvarebutikker. Besøk nettsiden deres her.

Jåttå Gårdsbryggeri – Stavanger
Håndverksbryggeriet som ligger i landlige omgivelser på Jåttå, og lager produkter både med og uten alkohol.

KjellMorell, Handeland Gård – Hovsherad
Dyrker og selger frukt og bær fra eget utsalg. Les mer på Facebook-siden deres. 

Kjerringgarden – Bjoa
Produksjon av urter og velværeprodukter til egen gardsbutikk og nettbutikk – som du finner her.

Klostergarden – Mosterøy
Produksjon av klosterlam, utegris og limousin storfe. Produkter og annen lokalmat får du kjøpt i deres eget utsalg nedenfor Utstein Kloster. Produktene deres selges også hos REMA 1000, samt på Bondens Marked og via REKO-ringen. Les mer på nettsidene deres. 

Kraftfull – Sandnes
Produksjon av økologisk kyllingkraft til eget utsalg i Parkcafeen Sandnes og via REKO-ringen. Følg med på Facebook-siden deres for mer informasjon om åpningstider og utlevering.

Kryddergården – Vigrestad
Dyrking av urter og spiselige blomster til eget utsalg og dagligvare. Les mer om kryddergården på nettsidene deres, og følg med på Facebook-siden for åpningstider og kart til gårdsutsalget.

Køhlerpaviljongen  – Nærbø
Køhlerpaviljongen produserer rabarbrasaft til eget utsalg, delikatessebutikker og diverse gardsutsalg. Sjekk ut nettsiden deres for informasjon om utsalgssteder.

Kåre Nordbø  – Finnøy
Dyrker jordbær som selges hos Helgø Meny og på eget utsalg.

Lauvsnes Gartneri – Finnøy
Produksjon av Juanita- og Axciana-tomater og egg som selges i dagligvarebutikker samt i deres eget selvbetjente utsalg. Besøk nettsiden deres for detaljer.

Line Gard – Bryne     
Produksjon av egg, melk, kjøtt av ku og sau, som de både leverer til dagligvare og selger til eget gårdsutsalg. Les mer om hva de tilbyr her. 

Litlestøl – Stavanger
Produksjon av marmelader og pesto til dagligvare samt delikatessebutikker. Sjekk ut nettsiden deres for informasjon om utsalgssteder og produkter.

Lervig Bryggeri – Stavanger
Lervig er et lokalt bryggeri som lager skikkelige kvalitetsvarer. De produserer blant annet det nydelige, alkoholfrie ølet No Worries, som selges i dagligvarer over hele landet.

Lyngnes Gård – Randaberg
Lyngnes Gård produserer fruktdrikker til delikatessebutikker og serveringssteder. Mer informasjon finner du på nettsiden deres

Lysefjorden sjokolade – Jørpeland
Lysefjorden sjokolade selger sin egen konfekt og har isbar i sitt utsalg, i tillegg finner du produktene i delikatessebutikker og nisjebutikker. Les mer på nettsiden deres.

Løyning Gård 10/3 Sæstad – Egersund
På idylliske Eigerøy driver Løyning Gård med storfe, sau og villsau, og selger fra eget utsalg. Les mer på Facebook-siden deres.

Matjes – Sveio
Matjes leverer ekte matjessild til grossister, storhusholdning og butikker, samt direkte til forbrukere. Les mer på nettsiden deres. 

Midsummer – Stavanger
På Storhaug i Stavanger produserer Midsummer prisvinnende hot sauce og relaterte produkter til delikatessebutikker samt dagligvarebutikker. Mer informasjon finner du på Facebook-siden deres. 

Midtjord Gard – Randaberg
Frilandsproduksjon av grønnsaker til eget gårdsutsalg, REKO-ringen og på Bondens skjønt og grønt i Randaberg sentrum. Følg med på Facebook-siden deres for informasjon om utsalgssteder og åpningstider.

Mikals Laks – Skiftun
Produksjon av røyket og grava laks som selges i dagligvarebutikker samt deres eget utsalg. Les mer om produkter og utsalgssteder på nettsidene deres.

Miljøgartneriet – Nærbø
Miljøgartneriet AS er et veksthus i Kviamarka, Nærbø, og her dyrkes det søt paprika, tomat og chili. Les mer på nettsiden deres. 

Nedstrand Bakeri – Randis Hjemmebakte – Nedstrand
Her baker de glutenfrie kaker fra bunn med naturlige råvarer, uten tilsetningsstoffer. Følg med i Facebook-gruppen deres for mer informasjon.

Nordland Økologiske Gard – Sandnes
Selger økologisk kjøtt fra frittgående dyr, direkte fra gården. Produkter, hentedatoer og bestilling finner du på nettsiden deres.

Norsk Ørret – Flekkefjord / Sirdal
Produserer Sirdalsørret som selges i ferskvaredisken i dagligvarebutikker. Følg dem på Facebook for oppdateringer.

NYYYT AS – Vikeså
Nyyyt produserer pølser, spekepølser, biffer, pålegg og burger til dagligvarebutikker samt eget utsalg. I tillegg holder de på med sjokolade, via Sjokoladehjørna i Egersund. Les mer om produktene på nettsiden deres.

Ollestad KjøttUaland
Ollestad Kjøtt driver med skjæring, oppdeling og videreforedling. De produserer også egne kjøttprodukter av lokale råvarer, både fra egne gårder og fra bønder i Dalane, for salg til både husholdning, hotell, restaurant og privatmarkedet. Les mer på nettsiden deres.   

Omcider – Hjelmeland
Frukthage på Fevoll gard på Hjelmeland i Ryfylke som produserer eplemost og eplesider. De har guidede turer i hagen, og selger produkter fra gårdsutsalget sitt.

Per Gunnar Frafjord – Dirdal
I Dirdal dyrkes det bær og frukt til eget gardsutsalg samt serveringssteder. Les mer på lokalmat.no.

Ringhagen Eple og hyll  –  Saudasjøen
Produksjon av saft fra eple og hylleblomst til delikatessebutikker samt serveringssteder.

Rogaland Konservefabrikk  – Hervik
Produksjon av saft, syltetøy og juice til dagligvare og egen nettbutikk.

Ronny Matnisdal – Vigrestad
Produksjon av økologisk grasforet storfekjøtt av kalv med eget utsalg på forhåndsbestilling. Nettside.

Rossavik gard – Forsand
Produksjon av marmelader, ramsløk produkter, drikkevarer, honning og et trøffeltangsalt til delikatessebutikker. Mer informasjon finner du på Facebook-siden deres.

Ryfylke bakeri & konditori – Jørpeland
Ryfylke bakeri & konditori er et håndverksbakeri på Jørpeland i Strand kommune. De baker for hånd etter stolte tradisjoner, helt uten tilsetningsstoffer. I deres egne utsalg finner du bakervarer, kaker, påsmurt og middager. Les mer på nettsiden deres.

Ryfylke Mat – Sauda
Her produserer de pinnekjøtt, fenalår og pølser til eget utsalg samt dagligvare. Les mer om produktene på Facebook-siden deres. 

Ryfylkekokken – Finnøy
Ryfylkekokken produserer og selger bakervarer, foredlede kvalitetsråvarer, middagspakker og catering med hovedvekt på produkter fra Ryfylke. De har utsalg på Landahuset, Steinnesvåg. Les mer og bestill på nettsiden deres. 

RYGR Brygghus – Klepp       
Håndverksbryggeri på Klepp, som selger øl med og uten alkohol til dagligvarebutikker, restauranter og utesteder i hele fylket.

Røsslyngen Beitelag – Rennesøy
Produksjon av anguskjøtt til eget utsalg. Produkter og åpningstider finner du på nettsiden deres.

Rågoe – Tau
Produksjon av chili, chutney, pesto og diverse produkter av frukt, bær og grønt til gårdsbutikker. Følg med på Facebook-siden deres for utsalgssteder.

Safteriet AS – Stavanger
Safteriet produserer saft og juice til dagligvarebutikker, delikatessebutikker, kafeer og restauranter. På nettsiden kan finner du oversikt over produkter og utsalgssteder, og du kan bestille varer direkte derfra.

Salsitas – Stavanger
Salsitas driver med produksjon av autentisk meksikansk mat og produkter basert på lokale råvarer. Produktene selges i noen godt assorterte dagligvarebutikker, de har også eget utsalg i Pedersgata. Les mer på nettsiden deres. 

Salikatt Bryggeri – Stavanger
Håndverksbryggeri på Åsen i Stavanger, som selger fra eget utsalg og leverer til dagligvarebutikker, Vinmonopolet og restauranter.

Sandalen Gård – Randaberg
Sandalen gård er Randabergs første fruktgård, og produserer sider, jus, gele, epler, plommer og stikkelsbær.

Siddis Gelato
Siddis produserer håndlaget italiensk is – gelato, sorbet, ispinner og iskaker. Isen får du kjøpt direkte fra produksjonsstedet på Eiganes og via deres utsalg i Pedersgata, via nettbutikk og REKO-ringenLes mer på nettsiden deres.

Sjokoladehjørna – Egersund
På Sjokoladehjørna produseres egen kvalitetssjokolade, og de har både utsalg og kafé. Les mer på nettsiden deres. 

Skakke Røykeri – Etne
Skakke Røykeri driver med oredling av  fisk-, kjøtt- og viltprodukter. I sesong selges deres ferdig skåret viltkjøtt  i dagligvarebutikker, du kan også handle fra dem via REKO-ringen. Du kan også bestille rett fra nettsiden deres.

Skavland Gartneri  – Talgje
På Talgje dyrkes det tomater som selges til dagligvarebutikker via Gartnerhallen og Bama. Se etter «Nyt Norge»-merket. Les mer om gartneriet på nettsiden deres.

Skjæveland gardsutsalg – Sandnes
Langs Jærveien mellom Sandnes og Klepp kan du svinge innom Skjæveland gardsutsalg og blant annet kjøpe egenproduserte grønnsaker, egg og poteter. Husk å kjøpe med deg lefsene deres og! Les mer på nettsiden.

Smågrønt – Stavanger
Smågrønt er en urban gård som holder til i Stavanger Øst, hvor de dyrker mikrogrønt i en spesielttilpasset container. Smågrønt leverer på REKO-ringen og tilbyr hjemkjøring i Stavanger/Sandnes område, du finner også varene deres på Coop Mega Madla. Følg med på Facebook-siden deres for utleveringstider og mer info.

Solabakeren – Sola
Her baker de lapper etter gammel og god oppskrift, i tlilegg baker de potetkaker daglig, disse leveres via Hodne til butikker. Solabakeren lager også potetsalat og waldorfsalat som leveres til ferskvareavdelingene i butikker via Matfylket Rogaland. Les mer her.  

Stangeland Mølle – Sandnes
Stangeland Mølle produserer havregryn, «komlemjøl», melblandinger og mer som selges i dagligvarebutikker. Full oversikt over produktene finner du på nettsiden deres.

Stavanger Ysteri AS – Stavanger
Lise Brunborg og Stavanger Ysteri produserer økologisk, upasteurisert ost og meierivarer til restauranter og delikatessebutikker, i tillegg fås produktene kjøpt via REKO-ringen. Følg med på Facebook-siden deres for bestilling og utleveringstider.

Strand Gård  – Tau
Produksjon av vaktelegg, vaktel og ullgris til eget utsalg samt REKO-ringen. Les mer på Facebook-profilen deres.

Stølen Viltslakteri – Nedstrand
Gardsslakteri som er blant annet selger ferdig vakuumert hjortekjøtt. De tilbyr også nedskjæring og pakking av hjort for andre. Les mer og ta kontakt via Facebook-siden deres.

Stølsgris fra Ådneram – Sirdal
Selger kjøtt fra gris som har gått ute på beite i Flatstøldalen. Kjøttet selges til både restauranter, butikker og privatpersoner. Sjekk ut Facebook-siden deres for mer informasjon.

Sunde gårdsutsalg – Stavanger
I Revheimsveien 177 selger Sunde gårdsutsalg blant annet egendyrka grønnsaker, samt kjøttprodukter, lefser og ost. Følg med på Facebook-siden deres for oppdateringen over hvilke produkter de har, samt åpningstider.

Svanes bigård – Egersund
Bigården produserer honning som selges på Sunkost Egersund og direkte. Vil du kjøpe kan du ringe dem på tlf. 99108064.   

Sørtun gard – Sandnes
Sørtun gard på Sviland har et eget gårdsutsalg der de selger egenproduserte egg og eggeprodukter. De selger også via REKO-ringen, samt en god del dagligvarebutikker. Full oversikt får du på nettsiden deres.

Søya Gård – Ålgård
300 meter over havet på Søya Gård får du kjøpt kjøtt fra jernaldersau, pinnekjøtt, fenalår, lettsalta lammelår, fårepølse og honning. Sjekk ut nettsidene deres for adresse, åpningstider og kontaktinfor.

Topp Sopp – Stavanger
Produserer gourmetsopp, som de selger fra egen nettbutikk. 

Tre tyttebær – Hauge i Dalane
Produserer kulturmat som salt og marmelader som de selger direkte. Les mer på Facebook-siden deres.

Varland Gartneri – Fogn
På Varland dyrker de bringebær som selges på Gardsbutikken på Nærland. Besøk butikken på Facebook for kart og åpningstider. 

Vetletun – Nedre Vats
Selger egg fra fritt- og utegående høns og vaktler fra eget utsalg og via REKO-ringen. Les mer på Facebook-siden deres. 

Vikedal gardsmat  – Vikedal
Vikedal gardsmat holder på med foredling av kjøttprodukter, inkludert vilt, som spekeskinke, fenalår, pinnekjøtt, hamburgere og pølser. Disse selges fra eget utsalg. Les mer på Facebook-siden deres.

Villmat – Haugesund
Villmat driver med økologisk produksjon av egg, villsaupølser, fenalår og lammekjøtt. De selger via eget utsalg og REKO-ringen. Bestill via nettsiden deres.

Voll Ysteri – Voll
På Voll produseres Jærosten til eget utsalg og til salg i delikatessebutikker. Adresse og åpningstider finner du på nettsiden deres.

Wiig gartneri – Orre
Wiig gartneri dyrker tomater og grønnsaker som selges i dagligvarebutikker. Les mer om de ulike produktene på nettsiden deres.

XOCO – Sandnes
Prisvinnende sjokolade håndlaget av Corina Gimenez. Sjokoladen selges på Lervig Canteen og ved bestilling. Les mer på nettsiden deres.

Ystepikene  – Varhaug
Ystepikene driver ysteri, med melk fra egen gård. I gårdsbutikken selger de egenprodusert ost, kjøtt, egg og poteter, samt spennende produkter fra andre lokale produsenter som saft, spekemat, sjokolade og røykelaks. Butikken har vindu inn til ysteriet, og utenfor er den en terrasse der du kan nyte medbragt niste. De leverer også til delikatessebutikker. Gardsutsalget er selvbetjent og alltid åpent. Adresse, produkter og mer informasjon finner du på Facebook-siden deres.

Øksnevad vgs. gartneri og gårdsutsalg
Utsalget har åpent alle dager utenom søndag, og selger alle skolens produkter: flotte planter, smaksfulle grønnsaker og urter, ferske bakervarer. Mer informasjon finner du på nettsiden og Facebook-siden deres.

Øvregård – Vikedal
Øvregård gard produserer grovt flatbrød som selges på gården, og i utvalgte lokale dagligvarebutikker. Les mer på Facebook-siden deres.

Åkrafjordtunet – Markhus
Kjører du E 134 er et stopp på Åkrafjordtunet nesten obligatorisk. De har kafé og en butikk med mange lokale spesialiteter. Les mer om hva de tilbyr, åpningstider og adresse på nettsiden deres.