Kortreist-rute 2023

Kortreist

Lokale matskatter i Suldal

Suldal er en stor kommune, og lokalmatprodusentene har gjort det enkelt for publikum, ved at de har samlet seg på fire forskjellige steder. Kos dere med de lokale matskattene!

Hebnes vingård

Hebnes vingård ligger på halvøya Ropeid. Der finnes Rogalands eneste vingård. De har åpen gårdsbutikk med salg av druegelé, gelé fra haskap bær og andre lokale produkt.

Under Kortreist har de også åpent i vineriet fra kl. 16 – 19 med mulighet for å smake et glass av gårdens dråper.

Finn Hebnes vingård på Google Maps

Storstova Gard

Storstova Gard ligger 600 meter fra Hebnes vingard. På Storstova Gard holder de storfe og verpehøns og de har et gårdsutsalg med mange gode lokalmatprodukt.

Under Kortreist inviterer ekteparet som driver gården på omvisning. Dere får også smaksprøver på det mangfoldige produktutvalget fra gården. Det anbefales også at du handler med deg hjem, de har både kjøtt, egg, saft, gelé og bakverk, i tillegg til ulike skatter etter sesong.

Finn Storstova Gard på Google Maps

Fattnes Vestre

Lenger inne i Sauda, på Vanvik, har Fattnes Vestre invitert flere lokale produsenter til gards. De lager marked med god stemning, hvor det selges mat og drikke. Fattnes Vestre åpner gardsbakeri denne lørdagen med rykende ferske surdeigsbrød og kanelsnurrer. Blant produsentene som kommer til gards vil du finne både egg, te, ost, blomster, urter, epler, eplemost, grønnsaker og kjøttprodukter.

Fattnes Vestre er også et fantastisk utgangspunkt om du vil kombinere handel av lokalmat med fjelltur.

Finn Fattnes Vestre på Google Maps

Markedet er åpent fra kl. 12 – 18.

Suldalshonning / Vaage Gard

Omtrent midt i Suldal, finner du Suldalshonning / Vaage Gard.

Nå får du sjansen til å lære mer om produksjon av honning, for under Kortreist tilbyr de omvisning på gården og gir publikum en innføring av birøkting. I tillegg kan du oppleve den historiske vandreruta over Hylsskardet fra Vaage til Hylen.

Finn Suldalshonning / Vaage Gard på Google Maps

Tilbudet er åpent fra kl. 11 – 16.

Se våre andre ruter:

Med bil:

Kortreist-rute i Stavanger

Sola Smaksfest:

Møt bønder, produsenter og kokker

Kortreist-rute:

Hjelmeland og Strand