Kortreist-rute 2023

Kortreist

Kjør en tur, og få med både kunnskap og gode produkter på veien

Etter en liten rundtur i Stavanger, kan du sitte igjen med med kortreist, lokalprodusert mat av topp kvalitet. Dette er en perfekt familietur.

Topp Sopp

Ingrid og Joakim driver Rogalands eneste soppgård. Gården ligger på Jåttå, ti minutters kjøretur fra Stavanger sentrum. På gården produserer de forskjellige typer sopp, med sirkulære produksjonsmetoder. Det vil si at de produserer på andres avfall, bland annet kaffegrut fra lokale spisesteder og sagflis fra lokale sagbruk. På gården under Kortreist, kan du handle med deg bærekraftig, smakfull og ureist gourmetsopp.

Finn Topp Sopp på Google Maps

Sunde Gårdsutsalg

Fra Topp Sopp, er det en ti minutters kjøretur til Sunde Gårdsutsalg. Den fine butikken gir deg omtrent alt du trenger, med bare kortreiste produkter av høy kvalitet. De har et stort utvalg på disken, i hyllene, i frysen, i kjøledisken og ikke minst i grønnsakskjøla. Du finner skatt etter skatt som kommer fra åkeren og fjøset rett bak butikken, og også andre matvarer som produseres i Rogaland.

Finn Sunde Gårdsutsalg på Google Maps

Fjorden sjokolade

Et lite steinkast fra Sunde Gårdsutsalg, finner du splitter nye, allerede prisbelønte, Fjorden Sjokolade (det tar to minutter å kjøre). I sjokoladefabrikken til Fjorden sjokolade kan du lære hvordan sjokolade lages fra kakaobønner, det blir sjokoladesmaking og du kan til og med være med å lage din egen sjokoladeplate. I tillegg blir det konkurranse om å gjette antall kakaobønner i krukken.

Finn Fjorden sjokolade på Google Maps

Hele turen, med utgangspunkt i Stavanger, tar 35 minutter å kjøre.

Husk å sjekke åpningstider hos den enkelte, det kan variere fra sted til sted.

Se våre andre ruter:

Til fots eller sykkel:

Kortreist-rute i Stavanger sentrm

Sola Smaksfest:

Møt bønder, produsenter og kokker