Kortreist-rute 2023

Kortreist

Velkommen til lokalmathandel i Stavanger sentrum

Helt i tråd med Mobilitetsuka, kan du bruke hele dagen på å spasere rundt til dyktige lokalmatprodusenter og restauranter i Stavanger sentrum. Du kan spise på stedet, eller du kan ta med kortreist mat.

Chili Chocolate

I Søregata 27, midt i Stavanger sentrum, finner du en koselig, liten sjokoladebutikk. Asle som driver butikken, er chocolatier med utdannelse fra Frankrike. Han driver en unik sjokoladefabrikk midt i hjertet av byen, et nydelig sted. De lager egen konfekt, sjokoladefigurer, sjokoladepålegg, hjemmelaget is, marmelader, makroner og mye mer. Mye godt å handle med seg hjem, altså.

Finn Chili Chocolate på Google Maps

Rosenkildehaven bageri

Noen hundre meter fra Chili Chocolate ligger Rosenkildehaven Bageri, i Bakergata 9. Bakeriet drives av Kjetil Junge. Kjetil arbeidet som snekker, og skulle pusse på kjelleren i sitt eget hus fra 1830-tallet. Da han rev en murvegg, kom en 250 år gammel bakerovn til syne. Ovnen ble sist brukt i 1905, men nå er bakeriet bygget opp igjen, og på Kortreist finner du de beste lokalproduserte brødene i utsalget hans.

Finn Rosenkildehaven Bageri på Google Maps

Siddis Gelato

Fra Rosenkildehaven bageri kan du vandre videre inn i Pedersgata, og i nr. 64 finner du Siddis Gelato som drives av is-geniet Jolanta. Hun er utdannet på iskrem-universitetet i Italia, og har butikken sin midt i populære matgata. Den hjemmelagde iskremen er forfriskende til dessert, når du vil kjøle deg ned, eller bare når du fortjener det.

Finn Siddis Gelato på Google Maps

Det tar fem minutter å gå fra Chili Chocolate til Rosenkildehaven bageri, og fem minutter fra Rosenkildehaven bageri til Siddis Gelato.

Husk å sjekke åpningstider hos den enkelte, det kan variere fra sted til sted.

Se våre andre ruter:

Med bil:

Kortreist-rute i Stavanger

Sola Smaksfest:

Møt bønder, produsenter og kokker