Kortreist-rute 2023

Kortreist

Opplev Jæren gjennom maten

De tre kommunene på Jæren, har et utrolig godt matmiljø. På denne ruta guider vi deg gjennom gårdsutsalg og spisesteder som er vel verdt et besøk.

Hole gardsutsalg

Hole gardsutsalg ligger på Voll og gården har melkeproduksjon og slaktekylling. De har gårdsutsalg med egenprodusert melk rett fra tanken. De tilbyr kjøttprodukter fra egen gård og et stort utvalg lokalmatprodukter fra andre gårder.

Finn Hole gardsutsalg på Google Maps

Line Gard

Line Gard ligger i utkanten av Bryne. På gården har de melkeproduksjon, ammekyr, sau, egg og korn. De selger eget kjøtt foredlet av Nyyyt, egne egg med ekstra gule plommer og andre lokale produkter fra naboer på Jæren.

Line Gard har  OPEN GARD der du kan treffe dyr og se på traktorer denne lørdagen.
De har også åpent i gårdsutsalget under Kortreist, og utenfor griller de Line-pølser og hamburgere hele dagen. Velkommen til gards!

Finn Line gard på Google Maps

Jerseymeieriet

Jerseymeieriet ligger på Herikstad Gaard som har melkeproduksjon, sauehold, høns, utegriser på sommeren og to hester. De selger fersk melk fra automaten og meieriprodukter laget av melk fra egne kyr.

Under Kortreist byr Jerseymeieriet på smaksprøver av sine prisvinnende produkter i tillegg til at gårdsbutikken er åpen.

Finn Jerseymeieriet på Google Maps

Håland Kjøtt

Håland Kjøtt har en slakteributikk, edeståva og pølsebu som har lange tradisjoner på Jæren. Her kan du spise et måltid, enten du går for den jærske klassikeren farsa i brød eller velger en av rettene på kjøtthandlerens meny.

Finn Håland Kjøtt på Google Maps

 

Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg

Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg ligger på Serigstad og de har bygget om en gammel minkfarm til et unikt serveringssted. De tilbyr en lekker buffet med egenproduserte økologiske råvarer og surdeigsbrød fra eget bakeri.

Finn Drivhuset Bageri & Gårdsutsalg på Google Maps

 

Jøers’ kjøkken

Jøers’ Kjøkken er en nabolagsrestaurant og et møtested for hele Jæren med adresse på Klepp Stasjon. Med beliggenhet rett ved togstasjonen ønsker de velkommen til alle langs Jærbanen, fra Egersund til Stavanger.

Finn Jøers kjøkken på Google Maps

Heldigvis restaurant og bar / Bryne Kro & hotell

I restauranten Heldigvis på Bryne Kro & Hotell, får du en variert og spennende meny. For at publikum skal kunne nyte de beste og ferskeste råvarene, settes det ukentlig opp ny anbefaling fra kjøkkenet.

Finn Heldigvis restaurant og bar / Bryne Kro & hotell på Google Maps

Vi anbefaler at du setter av 4-5 timer på denne turen, da kan du både spise på stedet, oppleve stedene og handle med deg hjem.

Husk å sjekke åpningstider hos den enkelte, det kan variere fra sted til sted.

Se våre andre ruter:

Til fots eller sykkel:

Kortreist-rute i Stavanger sentrm

Sola Smaksfest:

Møt bønder, produsenter og kokker

Masse godt å velge i:

Kortreist-rute Egersund