Kulinarisk mangfold

I år makser vi Pedersgata

Gladmatrettene i Pedersgata

An Nam
Taste of sài Gòn – Bún thit nuóng: marinert og grillet svinekjøtt på spyd, risnudelsalat, gulrøtter, ferske urter, vårløk og peanøtter.

Bravo
Gladmatretten på Bravo i Pedersgata er vegetarisk, og kan fås vegansk på forespørsel:
Gulrot, guasacaca, kremost fra Stavanger Ysteri, mandler (melk, nøtter, sulfitt).
På deres ordinære meny under festivalen vil de også tilrettelegge for både vegetar, vegan, glutenfritt og laktosefritt.

Hekkan burger
«Hekkans gladmat»: kullgrillet slider med ost, hjertesalat med parmesandressing, spicy grillet paprika-mayo, rødløk, pickles og små tomater.

Meze Restaurant
Islim kebab

New Thai Take Away
Sataykylling

Nora`s kitchen
Rogan Josh vegetar. En klassisk curryrett som er både rik og velduftende, her i vegansk versjon med  kikerter, rødløk, hvitløk, tomat, potet og linser.

Punk Sushi
Omakase Nigiri Chefs Choice bestående av tre biter: – flambert laks – kveite – kamskjell.

Restaurant K2
Gladmatretten på K2 i Pedersgata er vegetarisk:
Råvarer fra Rogaland: Grillet hjertesalat, ost fra Stavanger Ysteri, kjerner, urter
NB. På K2 må man sitte i restauranten for å spise, eller på langbordet mellom K2 og Bravo, fordi de bruker ikke engangsservise

Siddis gelato
Olivenoljegelato med Havsnø-salt, markjordbærgranita og basilikum

Opplev Norges mest spennende matgate i all sin prakt – og enda litt mer!

For den som aldri har opplevd Pedersgata tidligere, er dette den perfekte anledningen. Ta med deg venner og familie fra andre byer og la dem få se hvor kjekt det er her under årets Gladmatfestival. Her finner du en verden av smaker og kulinariske tradisjoner som vil fortrylle smaksløkene.

Målet vårt er å vise alle hvor unik og mangfoldig Pedersgata er som matdestinasjon. Vi ønsker å legge vekt på de fantastiske restaurantene som spesialiserer seg på lokalmat og sirkulære løsninger. På denne måten kan vi ikke bare glede ganene våre, men også støtte bærekraftig matproduksjon og fremme lokale bedrifter.

Pulserende, trivelig og enkelt

For å skape den ultimate opplevelsen har vi satt i verk flere tiltak. Vi vil stenge av tre områder i gata for å skape et pulserende og trivelig miljø. Langbord og benker vil fylle gaten, og lyslenker, vimpler og planter vil skape en feststemning. Vi ønsker å ta vare på miljøet, derfor vil det være miljøstasjoner tilgjengelig, og vi har en dedikert ansvarlig for å ivareta konseptet.

Vi ønsker å gjøre det enkelt for deg å finne frem til de ulike matopplevelsene. Aktørene som er med på festivalen vil bli tydelig markert med Gladmatretter både på nett og på et trykket kart. Her vil du finne en oversikt over hvem som er med og hvor du kan nyte de ulike smakene.

I et av områdene vi stenger, mellom Restaurant K2 og Bravo, vil publikum kunne bidra til å være ekstra miljøvennlig ved å ikke bruke engangsservise. Begge restaurantene vil nemlig være med å benytte Gladmat sitt flerbruksservise. Vi er så takknemlige for at de ønsker å være med på prosjektet, og til neste år skal vi jobbe for at enda mer av tilbudet i Pedersgata blir uten engangstallerkener.

Smaksopplevelser for minnebøkene

Bli med på Gladmatfestivalen og opplev Pedersgata slik den virkelig er – en spennende og pulserende matgate som gleder sansene og gir deg en smaksopplevelse du sent vil glemme. La oss skape nye matminner sammen!

Vi gleder oss til å se deg i Pedersgata under Gladmatfestivalen.

Disse restaurantene er med

An Nam
Bravo
CouCou Nectar
Hekkan burger
Martinique
Meze Restaurant
Miyako
New Thai Take Away
Nora`s kitchen
Punk Sushi
Restaurant K2
Siddis Gelato
Zouq

Stavanger 2025 har Pedersgata som et pilaprosjekt under byjubileumet i 2025. Lurer du på hva som skjer i dette prosjektet? Stikk innom Stavanger 2025 sitt pop up-kontor i Pedersgata 23 under Gladmat og hør!

Vi i Gladmat er stolt samarbeidspartner, og gleder oss til Gladmat i Pedersgata.

Årets festivalprogram:

Alt dette kan du oppleve på Gladmat!

Kjøkkenfesten:

Gladmats kjekkeste minglearrangement

Stjernetungt:

Disse toppkokkene kommer til Gladmat