«Dinner and a show»

Her får du Gladmat-opplevelsen på restaurant

Årets festival byr på mange Gladmat-klassikere, noen nye konsepter, og oppussingsfest i lånte lokaler. Velkommen til restaurantpartnerne våre sine arrangementer!

Foretrekker du å få Gladmat-opplevelsen servert mens du sitter behagelig ved et bord? Kanskje med litt underholdning på kjøpet? Da må du sjekke ut arrangementene til våre fabelaktige restaurantpartnere!

De har planlagt i flere måneder for å kunne by på den beste maten, underholdningen og stemningen.

– For Gladmat er det utrolig stas at våre partnerrestauranter gjør egne arrangement, sier festivalsjef Maren Skjelde.

– Det gjør festivalen enda kjekkere og det synliggjør noe av det beste byen har å by på. Serveringsnæringen har alltid vært involvert og inkludert i festivalen, og jeg er skikkelig glad for det gode samarbeidet vi har. I år har vi flere arrangementer ute hos restaurantene enn noen gang før, og det er altså så stas!

A. Idsøe: gris, grønt og grillfest

I fjor gjorde slakteren i Verksgata stor suksess med bakgårdsfest under Gladmat. Siden sist festival har de åpnet sin egen restaurant, A. Idsøe grill & berkel, og i år blir det Gladmat begge steder. I bakgården blir det grillmat, musikk og god stemning, i restauranten slår de et slag for kortreist og bærekraftig mat, og kan friste med Norges beste spekeskinke, grønnsaker fra Brimse, Frilandsgris fra Lund og oster fra Stavanger Ysteri.

Når: hver dag under Gladmat, lunsj (bakgården) og middag (begge).

Les mer og bestill bord her. 

 

Bellies: boblelunsj

Bellies vant Matkulturprisen under fjorårets festival, og nå har også Guide Michelin fått øynene opp for restauranten innerst i Pedersgata, og har nevnt dem i guiden:

Vegetable lovers will find paradise at this vegan restaurant that celebrates wonderful plant produce. Well-made dishes like Jerusalem artichoke with chestnuts and chanterelles push often overlooked ingredients to the fore, embellished by fermented and preserved ingredients made in-house. There’s a lovely atmosphere and all dishes are served with a smile.

Under Gladmat holder de kveldsåpent som vanlig, i tillegg inviterer de til boblelunsj hver dag under festivalen. Her blir det fireretters lunsj, gode viner på glass, egen vinpakke med friske bobler, eller gode alkoholfrie alternativer.

Når: hver dag under Gladmat

Bestill bord her

Déjà Vu Magasin BLAA: sjømatfest

Velkommen til sjømatfest med Jazz Trio Matala og besøk av en fransk vinprodusent!

Meny: Herlig eksklusiv sjømat med det beste havet har å by på. Vi byr på Plateau de Fruits de Mer – hummer, reker, kamskjell, østers, sashimi, taskekrabbeklør, blåskjell, sjøkreps og snøkrabbe med herlig tilbehør og smaker fra Déjà Vu og KITA.

Når: lørdag 1. juli kl. 20:00

Bestill bord her

Eg&Du: Matglad

Frittgående matglede – en helaften hvor du vil bli servert – glede, overraskelser, og nye smaksopplevelser! Et lite mateventyr med glimt i øye t.Eg & Du inviterer til en helaften hvor sansene skal forføres og ganen undervises. Det vil kile i nesen og rumle i magen – og du vil nyte denne dagen! Vertene benytter hele området sitt, der restauranten og bakgården smelter sammen, og resultatet blir det de kaller «frittgående matglede»,

Arrangementet begynner klokken 18:30, hvor du tas vel imot og får «noe» i hånden. Serveringen starter klokken 19:00, og varer frem til klokken 22:00. Arrangementet er ferdig klokken 23:00.

Når: hver dag under Gladmat
Pris: 1250 kr, inkluderer aperitif og seks retter

Bestill bord her

Fish & Cow: næringslivslunsjen

Tradisjonen tro fyller vi hele Fish & Cow med den superhyggelig Næringslivslunsjen. Ta med deg kollegaer, kunder og samarbeidspartnere til en perfekt avslutning på uka. Du møter mange av Gladmat sine gode partnere, vi får servert nydelig mat og det blir topp underholdning. Espen Hana får følge av den dyktige cellisten Andreas Wetås Jara fra Kammermusikkfestivalen. Olav Larsen kommer også, og er vi riktig heldige dukker det opp en overraskelse. Dette kan du bare ikke gå glipp av!

Prisen inkluderer 3 retters meny, aperitif og underholdning. Restauranten lager i stand egen vinpakke til kr. 595,- som kjøpes på stedet, eller velg helt selv hva du ønsker å drikke til menyen.

Når: fredag 30. juni kl. 13:00
Pris: 900,- pr person, inkludert 3-retter, aperitif og underholdning

Kjøp billett her

Gaffel & Karaffel: Standup i festsalen

Bli med på en helaften med kanonbra standup og mat under samme tak. Gaffel & Karaffel tilbyr den ultimate smaksopplevelsen og komikerne sørger for latter til dessert. Velg mellom bare show, eller om du vil ha middag også. Inne på nettsiden for bestilling velger du først antall billetter til showet, deretter ev. antall middager.

Når: fredag 30. juni kl. 19:00

Kjøp billetter her

IDDIS: Jysla gode smaker

IDDIS Café & Brasserie serverer nydelig Gladmatlunsj fra 11.30 til 16.30. Dersom du er vegetarianer oppgir du det ved bordbestilling.

Kl. 17:30 dekker de om til middag,  og serverer en deilig 3-retters Gladmatmeny. Velkommen til byens luneste uteterrasse, midt i hjertet av Gamle Stavanger.

Bestill bord her

K2: Drop-in, lunsj og middag

Restaurant K2 vant Gladmatstipendet fra Inge Steenslands Stiftelse under fjorårets festival, og tidligere i sommer fikk de sin første stjerne i Guide Michelin. Under Gladmat åpner de dørene sine både på dagtid og kveldstid, med tre ulike konsepter.

For deg som ønsker avslappa stemning, vin, drinker og småretter fra 40kr og oppover – kom drop in onsdag – lørdag fra 12:00 – 17:00. Her kan man alt fra å spise litt snacks, til å spise seg gjennom alle rettene og bli ordentlig mett.

For deg som ønsker lunch, noe godt å drikke, og satt meny – kom på lunch fredag og lørdag! De serverer 3 retter, i K2 stil. Pris 480kr per pers. Her får dere restaurantens klassiskere, men også noen helt egne K2 Gladmat retter

For deg som vil ha full K2.opplevelse. Kom på kvelden fra 18:00. 10 retter, drikkepakke som er leken, ansatte som har mye på hjertet.

Alt som serveres skal ha fokus på Rogaland som matregion.

Bestill bord her

Matbaren Bistro by Renaa: Bistrovaganza

Det superpopulære arrangementet Bistrovaganza er kåret til beste restaurantopplevelse under Gladmat hele tre ganger. Her blir det topp mat, herlig vertskap og levende musikk fra Fint Fransk Orkester.

Når: hver kveld fra onsdag til lørdag under Gladmatfestivalen.

Kjøp billett her

Noodle Noodle: japansk aften

Three nights only! Eirikur setter opp en meny fylt av fantastiske lokale råvarer og hans favoritter fra Japan.

Når: torsdag til lørdag under Gladmat kl. 19.00
Pris: 1100 kr per person

Bestill bord her

Ostehuset Øst: Det Glade Langbord

Suksessen fra tidligere år er tilbake nok en gang! Kom og nyt et deilig 3-retters sharingsmåltid i Ostehusets ånd med fokus på gode lokale råvarer som er gode for hode, mage og hjerte.

Når: torsdag og fredag kl. 18:30

Kjøp billett her

 

Spiseriets Gladmat-fest

Spiseriet pusser opp restauranten og feirer med en skikkelig fest under Gladmat. De flytter restauranten sin ut i telt nr. 29. på Strandkaien for anledningen. Kokkene fyrer opp grillen, servitørene fyller glassene og DJ-en skrur opp musikken.

Inne i teltet er det satt opp til stor stas med benke-sett, bar og småretter laget av de beste lokale råvarer som kan settes sammen til en full Gladmat-pakke for 490,-. Ut fra siden kan du også få kjøpt Gladmat-retten til 75,- under hele festivalen.

I teltet er det god plass til større grupper og teltet er åpent hele Gladmatfestivalen fra onsdag-lørdag, kl. 12:00-23:00, lørdag kl. 11.00 – 23.00. De tar ikke bord-reservasjoner, så her er det første person til mølla!

DJene spiller hver kveld fra kl. 19:00.

Onsdag & torsdag: Stian Nag eller/og Marius Johnsen
Fredag & lørdag: Roger Verstad/DJ ROVER

Blåveis: besøk av Chili Klaus

Ikke akkurat en restaurant-opplevelse, men vi tar den med i oversikten likvel!

Kom og se på overmodige mennesker som spiser altfor sterk chili. Chili Klaus er en av våre favorittdansker, og er en gjenganger på Gladmatfestivalen. Hvert år inviteres folk til å smake på chiliene han har med, der den som tåler mest vinner. Overraskende gøy å se på, og alltid kjempegod stemning.

Når: fredag kl. 16:00.

Sommerens store mingelarrangement:

Kjøkkenfesten

Gladmat 2023:

Fullt festivalprogram

Kjøp billett nå:

Gladmatløyper