Gladmat for de yngste

Dette kan barna oppleve under Gladmat

Gladmat er for publikum i alle aldre, også de yngste. De finner garantert noe godt å spise hos utstillerne våre, i tillegg har vi mye kjekt til dem i festivalprogrammet. Her har vi samlet noen høydepunkter som barn og ungdom vil sette ekstra stor pris på.

Glade småkokker

Sted: Teltet utenfor Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6)
Når: hver dag kl. 12:00, 13:00 og 14:00

De flinke kokkene i NKL Rogaland inviterer barn og unge på matkurs! De unge, lovende får lage supergod mat av de beste råvarene fra sjøen. Alle skal få erfare at fisk og sjømat er godt, samtidig som det er lett å lage.

Kurset er gratis, men krever påmelding, som gjøres på stedet. Tre kurs hver dag under festivalen, med oppstart henholdsvis klokken 12, 13, og 14. Kursene varer ca. en halv time.

Lærlingkonkurranse

Sted: Kokepunktet
Når: onsdag-fredag kl. 16:00, lørdag kl. 12:00

La de små få unge kokke-forbilder! Årets konferansierer er Sigurd Sollien og Kjartan Skjelde, og de har med seg ulike dommere hver dag.

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6). Innledende runder er onsdag, torsdag og fredag kl. 16, finalen er lørdag kl. 12.

Show med August og Martin

Sted: Kokepunktet
Når: onsdag og torsdag kl. 13:00

Onsdag og torsdag under Gladmat får vi besøk av August og Martin i Kokepunktet, Gladmatfestivalens største telt. Duoen har gjort seg bemerket på både TikTok og Instagram, de har gitt ut en populær kokebok, og under årets Vixen Influencer Awards stakk de av med prisen for beste mat-influencere.

Under festivalen skal vi bli bedre kjent med dem, og få innsyn i arbeidet de har lagt ned for å bli så populære. Her blir det video, prating, og selvfølgelig skal de lage noen av sine berømte matretter. Smaksprøver blir det også.

Arrangementet er fra 13:00-14:30 onsdag og torsdag under Gladmat. Gratis inngang, her er det bare å møte opp og finne seg en plass.

Gleding

Sted: Kokepunktet
Når: onsdag og torsdag kl. 12:00

Bli kjent med Lykke og Wilmer fra Gleding, da de utforsker hvordan vi kan glede planeten med bra mat. De har nemlig vært på reise i «Gleding til verden» og utforsket ulike måter å glede hverandre og planeten på. I samlingen utforsker vi hvordan vi kan trene superkraften, vi skal se en liten Gleding-film, det blir litt høytlesning og samling om å lage fine måltider og spise mat som gleder kroppen, toppen og gjør planeten glad også!

Siri som har skapt hele Gleding-universet har samling med små og store på onsdag og torsdag under Gladmat.

Premieutdeling

Sted: Kokepunktet
Når: lørdag kl. 14:00

Velkommen med for å hedre vinnerne av årets priser og konkurranser!

På Gladmatfestivalens siste dag er det tradisjon for å kåre vinnere av både priser og kokkekonkurranser.

Arrangementet er gratis og krever ikke påmelding, her er det bare å møte opp.

Ansiktsmaling

Sted: Pedersgata
Når: onsdag til fredag kl. 12:00

Ungjobb i Stavanger Kommune tilbyr ansiktsmaling på barn onsdag til fredag under Gladmat, fra 12:00–16:00. Det er gratis og bare å møte opp i området foran Løvås bruktbu i Pedersgata.

Quiz og lykkehjul hos IVAR

Sted: Stand 23
Når: Hele Gladmat

IVAR har en quiz for barn som ender opp i et lykkehjul hvor glade barn kan vinne fine premier fra bruktbua eller nye vannflasker fra IVAR. Erle og Karlotte spinner lykkehjulet og er klare for å ta imot flere ivrige barn som ønsker å prøve lykken. Her er det også gratis vannstasjon for de som vil slukke tørsten!

Traktorkjøring hos Felleskjøpet/BondeKompaniet

Sted: Felleskjøpet på Torget
Når: Hele Gladmat

Hos Felleskjøpet på Torget kan du låner traktorer til barn. Hvem drømmer vel ikke om det? Løp og kjør!

Quiz og mye annet gøy i Kokepunktet og Havbruksteltet

Sted: Kokepunktet/Havbruksteltet
Når: Hele Gladmat

I Havbruksteltet, like ved Kokepunktet, har Godfisk en konkurranse som også kan være kjekk for barn. De lærer litt om livet i havet og sjøbruksnæringen – hver dag gjennom hele festivalen.

Stor guide:

Den beste vegetarmaten på Gladmat

Årets utstillere:

Disse møter du på Gladmat

Gladmatrettene:

Dette spiser du for 75 kroner på Gladmat