Gladmat for de yngste

Guide: Dette kan barna oppleve under Gladmat

Gladmat er for alle aldre. Også de små. Her har vi samlet noen høydepunkter som de yngste vil sette ekstra stor pris på.

Glade småkokker – hver dag!

Sted: Kokepunktet

De flinke kokkene i NKL Rogaland inviterer barn og unge på matkurs! De unge, lovende får lage supergod mat av de beste råvarene fra sjøen. Alle skal få erfare at fisk og sjømat er godt, samtidig som det er lett å lage.

Kurset er gratis, men krever påmelding, som gjøres på stedet. De fleste dager blir det tre kurs, som starter henholdsvis klokken 12, 13, og 14 – sjekk gjerne ut dagen du ønsker å gå i Gladmat-programmet. Kursene varer ca. en halv time.

Lærlingekonkurranse – hver dag!

Sted: Kokepunktet

La de små få unge kokke-forbilder! Kokkekonkurransene ledes av Jan-Erik Hauge, kjøkkensjef på Tango Bar & Restaurant. Han har tidligere vært kokk på landslaget og vært rådgiver på Kulinarisk Akademi.

Arrangementet er gratis, og du trenger ikke melde deg på. Her er det bare å møte opp  i festivalområdet Kokepunktet (på parkeringsplassen bak Skur 6) klokken 12:30.

Det arrangeres også kokkekonkurranser for de «voskne», så om barna har lyst til å se de skikkelige proffene svinge seg er det 14:30 hver dag som er tidspunktet – samme sted!

Sanketurer – hver dag!

Sted: Viste/Tungenes, Randaberg

Hva er vel mer spennende enn å plukke vekster som vokser rundt oss – som det faktisk går an å spise? Nyttevekstkyndig Kristine Enger inviterer med på tur til Viste i Randaberg for å lære om spiselige, ville nyttevekster. Vi ser på og snakker om det vi finner underveis.

Turen tar ca. 1,5 time og går på god tursti. På turen kommer vi innom den kjente Vistehola. Turene på Viste passer for alle aldre, og det går fint å ha med både barnevogn og rullestol. Turen til Tungenes er ikke egnet for barnevogn, så her bør barna kunne gå selv.

Det går flere turer gjennom festivalen – for å se tidspunkt og bestille billetter, se Gladmat-programmet.

Premieutdeling – 2. juli kl. 14.00

Sted: Kokepunktet

Velkommen med for å hedre vinnerne av årets priser og konkurranser!

På Gladmatfestivalens siste dag er det tradisjon for å kåre vinnere av både stipender, priser og kokkekonkurranser. Programleder Veronica Simoné Fjeld leder oss gjennom årets prisutdeling. Arrangementet er gratis og krever ikke påmelding, her er det bare å møte opp.