Gladmat 2022

La oss feire alt som er godt!

Utstillere tett i tett i Vågen, Pedersgata sine beste aktører, samlet på ett sted, Malt & Humle med håndverksbryggeri og sideri i Ledaal-parken. Folkens, det er bare å ta på seg gode sko og nyte folkefest og smakskalas i Stavanger!

Endelig kan vi samle store og små til matopplevelser og møteplasser på Gladmat. Og en ting er sikkert: Det skjer utrolig mye i løpet av festivalens fire dager! Her blir det matkurs, kokkekonkurranser, chilispisekonkurranse, pølsespisekonkurranse, kjøkkenhagebesøk, sanketur, fjelltur med mat, sykkeltur på Jæren med matstopp på veien, underholdning og fagprat, lunsjer og middager – og mer.

Programmet på nettsiden vår gir en god oversikt over alt som skjer. Bruk det til å få oversikt og planlegge det du har lyst til å oppleve under årets Gladmat. Jeg håper og tror du vil finne mye kjekt – og mye godt.

Litt om innholdet

Kokepunktet
Velkommen til nytt festivalområde på Strandkaien! I et stort telt bak Skur 6 venter underholdning, inspirasjon og ny kunnskap – og du er invitert! Her blir det kjøkkenteater, kokkekonkurranser, Aftenbla-bla live, produsentsamtaler, Glade småkokker med gratis matkurs for barn og ungdom, og sommerens koseligste minglearrangement – Kjøkkenfesten!

Mye kjekt – og godt!
Gladmat betyr aktiviteter både i og utenfor byen. Årets program inkluderer besøk hos utstillere, egne arrangement hos restauranter, sanketurer, tur og mat med Turistforeningen, kjøkkenhagebesøk, sykkeltur på Jæren og Gladmatløyper flere steder i sentrum.

Åpningstider
Vågen/Torget: 11 – 21 (enkelte boder stenger klokken 18 og noen få har åpent til 24)
Pedersgata: 12 – 22
Malt & Humle i Ledaalparken: 12 – 22
Gjestehavn for småbåter: 11 – 19

Gå for grønt
Slik kan du enkelt gjøre festivalbesøket mer bærekraftig: Bruk miljøstasjonene og vær treffsikker, da blir mer søppel til ressurser. Spiser du opp maten, hjelper du oss å gjøre klimaavtrykket vårt lavest mulig. Reis kollektivt, sykle eller bruk beina, om du kan. Les hvordan vi skal bli Norges mest sirkulære matfestival.

Slik kommer du til Gladmat
Gladmatfestivalen samler rundt 250 000 mennesker over 4 dager i Stavanger sentrum. Enten om du er tilreisende fra andre deler av landet, fra andre deler av fylket eller andre kommunedeler i Stavanger har vi her samlet informasjon vi håper kan hjelpe deg å gjøre reisen din mest mulig knirkefri.

Reis til Stavanger på sykkel
Stavanger er en god sykkelby, med gode sykkelruter og mange sykkelparkeringer. Under Gladmatfestivalen setter Stavanger kommune opp bemannet sykkelparkering på Kongsgård. Åpningstider er hver dag fra 29. juni til 2. juli, kl. 11-21. Parkering av sykkelen skjer på eget ansvar. Syklistene må selv sikre at sykkelen er låst på forsvarlig måte med egen lås.

Reis til Stavanger med tog
Stavanger stasjon ligger sentralt i Stavanger sentrum. Go Ahead har flere daglige ankomster med Sørtorget fra Kristiansand og Oslo, og Jærbanen tar deg raskt fra Egersund, Jæren eller Sandnes og til Stavanger.

Reis til Stavanger med buss
Busser som går til Stavanger fra utenbys ender stort sett opp på Byterminalen ved Breiavatnet, ca. 5 minutters spasertur til Gladmats festivalområde i Stavanger sentrum. Sjekk de ulike busselskapene sine ruter for rutetider.

Reis til Stavanger med fly
Stavanger lufthavn, Sola, er en internasjonal flyplass med daglige avganger både nasjonalt og internasjonalt. Flyplassen ligger ca. 20 minutters kjøretur fra Stavanger sentrum, og det går både flybuss og rutebuss.

Reis til Stavanger med bil eller motorsykkel
Under Gladmatfestivalen pleier de fleste parkeringsanleggene i Stavanger sentrum fylles opp tidlig på dagen. Er du tilreisende med bil, anbefaler vi å finne plass til denne litt utenfor sentrum, og heller ta den siste reisen til fots, med bysykkel eller med buss. De mest sentrale MC-parkeringsplassene i sentrum ligger i festivalområdet, og vil ikke være tilgjengelige under festivalen

Reis til Stavanger med båt
Sammen med Stavangerregionen Havn IKS er vi glade for å kunne ønske velkommen til åpen gjestehavn for småbåter hver dag fra 11:00 – 19:00 under festivalen.

Her kan du bo
Stavanger har mange overnattingsmuligheter i ulike prisklasser. Vi anbefaler selvsagt våre egne hotellpartnere: Clarion Collection Hotel Skagen Brygge, Clarion Hotel Stavanger og Hotel Victoria.