Nyheter

Prisdryss under Gladmatfestivalens siste dag

… og et uventet diplom for hederlig omtale dukket opp fra Aftenbladets Gladmatjury.

Lørdag under Gladmatfestivalen betyr prisutdeling.

Barnejuryen

Først ut var barnejuryen, som hvert år deler ut en pris for beste gladmatopplevelse for barn. Gladmat er kjempestolte av gjengen som jobber knallhardt gjennom hele festivalen med å teste alle standene. Årets nominerte var Sjokoladehjørna, Kitchen and Table, India Tandoori, Arne Johannesen Bakeri og Vafleriet. 

Vinneren av barnejuryens pris ble Kitchen and Table. 

Barnejuryen delte ut sin pris til Kitchen & Table.

Bloggerjuryen

Deretter kom bloggerjuryen vår opp på scenen. De delte ut følgende priser:

Beste gladmatrett: Fish and Cow.

Beste gladmatstand: Pralin Sjokoladeverksted.

Beste gladmatopplevelse: Bekkereinan.

Årets nyskaper: Egersund Chokoladefabrik & Co.

Her kan du lese begrunnelsene. 

Aftenbladets Gladmatjury

Den gjeveste prisen hvert år er «restaurantprisen» som Aftenbladets Gladmatjury deler ut. Juryen består av Kine Hult, Arild Inge Olsson og Gisle Steffensen.

Før de kom til hovedprisen, lanserte de en overraskelse. Ikke en andreplass eller trøstepremie, men hederlig omtale til en restaurant som har utmerket seg på egne premisser. Diplomet gikk til Fisketorget.

– Dette betyr veldig mye. Vi er en gjeng som gønner på hver eneste dag – også under Gladmat. Dette er noe vi er svært stolte av å motta, og jeg vil takke alle ansatte, sa Karl Erik Pallesen.

Fisketorgets Karl Erik Pallesen fikk hederlig omtale av Aftenbladets Gladmatjury.

Deretter var det tid for hovedprisen, selve Aftenbladets Gladmatpris 2017. Der stakk Renaa av med seieren, som de også gjorde for to år siden.

Med prisen kommer Gladmatstipendet på 50 000 kroner. Sven Erik Renaa sa på direkten at det skal brukes til å sende restaurantens lærlinger på inspirasjonstur til Piemonte.

Vi i Gladmat gratulerer alle nominerte og alle vinnere, og takker for fantastisk innsats under festivalen!