Nyheter

Øyvind fra Kita vant Ingridprisen

Den årlige prisen ble delt ut under Kokepunktet 2016 – Gladmats fagkonferanse.

Foto: Arne Bru Haug

Ingridprisen deles ut hvert år til en kokk med gode formidlingsevner og som er opptatt av fornyelse av det norske kjøkken og de norske råvarene, i inn eller utland. Prisen skal bidra til å synliggjøre kokkefaget som et yrke med mange muligheter, både nasjonalt og internasjonalt. Prisen skal bidra til omdømmebygging rundt matfagene, men kokkefaget spesielt. Prisen skal gi prisvinnerne mulighet til videre utvikling i faget og ytterligere inspirasjon til å bruke norsk sjømat.

Årets vinner er Øyvind Næsheim fra Kita som fikk prisen under Kokepunktet 2016.

– Dette er utrolig ærefult og det er så kjekt at det arbeidet vi har lagt ned blir anerkjent.  Jeg tror veldig på at i fremtiden må vi ha et stekt fokus på å utnytte resursene mye bedre, sier Næsheim.

Næsheim og Kita finner du i Blå fristelser-teltet (stand nr 66) under Gladmatfestivalen. 

Næsheim1