Om Gladmat

Om Gladmat

GLADMAT – Nordens største matfestival

Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur, en arena hvor forbrukere og foredlere av mat møtes.

Gladmat er den ledende matfestivalen, både i Norge og Norden, og skal fremme publikums interesse for mat og matkultur. I 2017 arrangeres festivalen for 19. år på rad.

Gladmat ønsker å vise frem nisjeprodukter, råvarer og det siste innen trender. Samtidig søkes deltakere som representerer lokale kvalitetsprodukter med unike historier.

Gladmat er et utstillingsvindu for matproduksjon, gastronomi og matkultur. Festivalen trekker opptil 250.000 besøkende i løpet av fire dager, og får stor oppmerksomhet både regionalt og nasjonalt.

Gladmat AS er en non-profit organisasjon, som har Gladmatfestivalen som sin hovedvirksomhet.

GLADMAT means «Happy Food» in Norwegian

Gladmat has since its start in 1998 established itself as Scandinavia’s leading food festival. Gladmat is an important ambassador for food culture and enjoyment all year through and aims to be Norways most important meeting place for chefs, food producers, and foodies.

The festival is situated in the heart of Stavanger in the last week of July where about 100 large and small exhibitors offer a taste of both new products and traditional food. During the four days the festival lasts, about 250 000 visitors taste their way around the festival grounds. Competitions, shows and other entertainment make sure that the days are filled to the brim with fun and inspiration.