Artikler

Kurs og inspirasjon

Under gladmat er det matkurs for både barn og voksne. Ofte er barn mindre kresne enn de voksne tror. Og det å inspirere barn til å smake noe nytt, inspirerer ofte de voksne også. Kanskje finner dere noen nye favoritter sammen rundt Vågen – eller kanskje finner familiens yngste nye favoritter helt på egen hånd, på et arrangement hvor det er voksne ingen adgang Mer info om tider og steder finner dere i festivalprogrammet. Noen arrangementer er gratis, andre krever påmelding.

FOR BARNA:

Barnas Time. NB Sørensen Selskapslokale: Vi inviterer barn mellom 7-15 år på en lunsj bestående av ferske, lokale og økologiske råvarer. Juice smaking fra Safteriet. Overraskelse venter også. Torsdag kl. 12.

Havets Skattkiste. Stand 46: Sjømatkurs for barn! Passer godt for barn mellom 5 og 12
år. Daglig hver hele time fra kl. 12 til siste kurs går i gang kl. 18. Fri entré, påmelding ved stand.

Nordisk mat for barn. Hovedscenen: Matkurs for barn, nordisk mat med spennende, norske råvarer. Fokus på bærekraftig kortreist mat. 6-12 år. Pris kr. 95,-. Påmelding ved Hovedscenen og på gladmat.no. Onsdag kl. 1400, torsdag kl.1400, fredag kl. 16 og lørdag kl. 14.

2014 07 26 - 040

Pralin Sjokoladeverksted. Stand 60: Barna lærer å smake forskjellen mellom ulike typer sjokolade. Vi ruller marsipankuler som dyppes i sjokolade og får hvite striper, og barna lager egne slikkepinner. Barna pakker selv alt i cellofan med fine sløyfer og får ta alt de har laget med seg. For barn 5-12 år. Påmelding ved stand, pris kr. 100. Daglig kl. 12, 14 og 17. 5-12 år.

Barnekurs med Mari Hult. Hovedscenen: Lær å lage veganske sommerruller! Vi lager sunne og kjempegode sommerruller med sesongens frukt og grønnsaker. Uten kjøtt, egg, melk og gluten. Pris kr. 95, påmelding ved hovedscenen og via post@gladmat. Fredag kl. 12.

Norsk smaksskule. Hovedscenen: Mini-smaksskole for barn – lær å smake og sette ord på smakene! Mini-smaksskole for barn! Ryfylkekokken Frode Selvaag står i bresjen for Norsk Smaksskule som gir barn over hele landet smaksglede og gode matreferanser. Varighet ca. 30 min. Fredag kl. 13 og 14. For barn 5-9 år. Gratis, påmelding ved scenen.

FOR DE VOKSNE:

Naturlig mat – med Margit Vea. Hovedscenen: Naturlig og god mat er den beste starten på en forandring. Matkurs. Pris kr. 175,-, påmelding gladmat.no og ved scenen. Onsdag og torsdag kl. 13.

Bak med øl! Malt & Humle, stand 118: Øl og kaker er en spennende kombinasjon som kommer for fullt nå. På kurset snakker vi om hvordan du går frem for å finne gode kombinasjoner, og baker cupcakes med øl i. Kursholder er Mari Hult, Vegetarbloggen. Onsdag og torsdag kl. 1415. Åpent for publikum i Malt & Humle.

Mari-Hult-Headshot-Colour-Medium-shot-October-2014

Falafelkurs med Mari Hult. Hovedscenen: Falafel er en vegetarspesialitet fra Midt-Østen som serveres ulikt fra land til land. På dette kurset lærer du å lage falafel med to ulike sauser til. Kursholder er Mari Hult fra Vegetarbloggen (Norges største vegetarblogg). Pris kr. 175,-. Onsdag kl. 1645 og lørdag kl. 1300.

Ost- og vinsmaking, Gladmat spesial. Ostehuset sentrum: Ostehusets gründer og ostekjenner Tom Helge Sørensen inviterer i år til Ost i Sentrum: Ost- og vinsmaking, Gladmat spesial, og presenterer hele 6 oster & 6 viner. Gled deg til å bli med på en humoristisk og velsmakende vandring i osten og vinens vidunderlige verden. Påmelding til ost- og vinsmaking finner du HER!