Arrangementer 2017

Gladmats seniorlunsj

Gjør stas på DIN senior med en enestående lunsj på Spiseriet!

Gladmats viktigste målgruppe er familien og selvsagt skal de eldre inkluderes i den sammenhengen.

Seniorlunsjen ble etablert som fast post under Gladmat i 2012. Å være sammen om måltidet påvirker matlyst og matglede. Det er viktig i alle aldre, og kanskje ekstra viktig for eldre som ofte spiser alene.

Seniorlunsjen er ensbetydende med hvite duker og flott oppdekning, god mat og godt selskap, og toppet med appetittlige kulturinnslag. Konseptet har blitt et populært og viktig innslag under festivalen vår, og har vært gjennomført i samarbeid med Stavanger kommune, Eldrerådet og flere.

– Seniorlunsjen en viktig del av hvordan Gladmat inkluderer alle, også samfunnets eldre, sier Mona Vervik, daglig leder i Gladmat.

Gladmat, forskning og livskvalitet

I år har vi inngått et samarbeid med Regionalt kompetansesenter for eldremedisin og samhandling – SESAM, og dette gir seniorlunsjen en ny dimensjon. Fra i år blir lunsjen også en arena for forskning om verdien av matopplevelser for økt livskvalitet. Dette inngår i en større historie som også presenteres under lunsjen, nemlig konseptet WiseAge.

WiseAge er neste kapittel i SESAM sin historie for å skape engasjement i samfunnet for kompetansebygging og forskning knyttet til vår brukergruppe; voksne personer over 65 år.

To seniorlunsjer i år!

For å markere lanseringen av WiseAge, og det langsiktige samarbeidet om seniorlunsjen, arrangeres det to seniorlunsjer i år. Den første knyttet til lanseringen WiseAge 10. juni, og den andre under Gladmat (21. juli). Begge lunsjene foregår på Spiseriet i Stavanger konserthus, i regi av Gladmat og SESAM.

På menyen står torsk fra Sirevåg med sommerkål, bakt juanitatomat, nypotet med ramsløk og karamelisert smør. Til dessert serveres det fløterand med bringebær og kanelsmuler.

Billetter bestilles via konserthuset.