Gladmat 2016

Gladmatmiddagen

I år flytter Gladmat-middagen ut av teltet i Vågen og inn i tre av byens topprestauranter. Om du foretrekker michelinkokker, byens beste utsikt eller en helt eksklusiv gladmatmiddagserfaring så har vi plassen for deg…

Dette serveres på Gladmatmiddagen.

Årets Gladmat-tema er “Nye tider”, og det er en paraply som lar oss alle tenke nytt. Vi inviterer til flere nye og spennende opplevelser både innen smak og underholdning, og derfor har vi et helt nytt konsept klar til den tradisjonsrike gladmatmiddagen:

 • Middagen arrangeres i de tre restaurantene Bølgen & Moi, Fish & Cow og Renaa, som under gladmatmiddagen åpner opp glassdørene mellom Renaa:Matbaren og Orangeriet, og gjør det hele om til en felles stor restaurant.
 • Alle serverer en fire retters gourmetmeny med vin inkludert
 • Underholdningen dukker opp i tide og utide på alle tre restauranter, og i år er det Heine Totland, Christian Eriksen og Gladmat-nykommer og årets Stavangerkunstner Hanne Vasshus som tar seg av den delen
 • Heine har i tillegg med seg bassist Roger Allan Ivin ( og Roger har med seg kontrabassen sin Diana) og saksofonist og Gladmat-entusiast Kim-Erik Pedersen

Det handler om glede, matglede og underholdning i restaurantenes egne, unike atmosfærer – fire kvelder på rad!

Gladmatmiddagen2015-8266

Her kan du kjøpe billett til årets gladmatmiddag

Bli kjent med de ulike restaurantene:

Renaa- michelinstjerne i Stavanger

RE-NAA er den første og eneste restauranten i Norge utenfor Oslo med stjerne i Guide Michelin. Restauranten er ranket som topp to i Norge av landets matjournalister på nåværende tidspunkt. Under fjorårets gladmatfestival fikk RE-NAA, for tredje året på rad, restaurantprisen.Prisen er Aftenbladets Gladmatpris for restauranter, et samarbeidsprosjekt mellom Gladmat og Aftenbladet. I tillegg fikk de Gladmatstipendet som deles ut av Gladmat og er en pengegave på 50 000 ( pengegaven er gjort mulig av Inge Stenslands stiftelse.

Renaa:Matbaren er en folkelig og urban bistro med høy stemning, rask servering av god og spennende mat laget fra bunnen av med lokale råvarer. Begge restaurantene drives og eies av Sven Erik Renaa og Torill Renaa, og de er som alltid vertskap på restaurantene under årets gladmatmiddag. Under gladmatmiddagen åpner opp glassdørene mellom Renaa:Matbaren og Orangeriet, og gjør det hele om til en felles stor restaurant.

Sven Erik Renaa er en prisbelønt norsk toppkokk, født i Trøndelag – dog med italiensk far. Da han flyttet til Stavanger var planen å være her i kun ett år, men han møtte Torill og ble værende, til siddisenes store lykke. Før han startet opp Renaa Restauranter var han åtte år på Gastronomisk institutt.

Noen av Sven Erik Renaas meritter:

 • Første og eneste i Norge, utenfor Oslo, med stjerne i Guide Michelin 2016
 • Fra 2005 Manager for det norske Kokkelandslaget, som under hans ledelse ble
  OL-vinner under Kokkenes Olympiade (Erfurt 2008)
 • Vinner av Varm Mat og gull i 3 kategorier (Chicago 2007)
 • Vinner av VM for kokker, Expogast Culinary World Cup (Luxembourg 2006)
 • Årets Kjøkkensjef 2008
 • André Enghs gullnål i 2008 (Norges Kokkemesteres Landsforenings høyeste utmerkelse)
 • Bocuse d’Or 2007: Beste Fisk og 4 plass med Karl Erik Pallesen som medhjelper
 • Årets kokk i 2000 og 2006
 • Deltaker på Kokkelandslaget fra 1998-2000
MICHELINTEAMET: RE:NAA byr på både michelinstjerne og gladmatmiddag i år.

MICHELINTEAMET: RE:NAA byr på både michelinstjerne og gladmatmiddag i år.

Bølgen & Moi – byens mest fantastiske utsikt

På bryggen til Norsk Oljemuseum ligger Bølgen & Moi Stavanger, et sted med oljehistorisk sus. De stilfulle lokalene er tegnet av arkitektene Lunde & Løwseth, som fikk oppdraget etter å ha vunnet en nasjonal arkitektkonkurranse. Museet har en moderne og interaktiv utstilling der du kan oppleve hvordan olje og gass ble til for millioner av år siden. Her kan du nyte livets gode stunder med god mat og vin i flotte omgivelser

Under gladmatmiddagen er det Michael Yip, kjøkkensjef Bølgen&Moi Stavanger og Geir Magnus Svae, konsernkjøkkensjef Bølgen&Moi, som styrer showet. Tospannet har en imponerende liste tidligere arbeidsgivere og meritter mellom seg, vi nevner i fleng:

Michael Yip:

 • Lærling Bølgen&Moi Stavanger
 • Kulinarisk Akademi
 • Restaurant Eik
 • Clarion Kitchen&Table
 • Studietur Kina
 • Clarion Energy
 • Bølgen&Moi Stavanger Kjøkkensjef

Geir Magnus Svae:

 • Tyrifjord Hotell Kjøkkensjef
 • Manager Junior kokkelandslaget
 • Vinner «Global Chef Challange» 2012
 • «Årets kjøkkensjef» 2011
 • Konsernkjøkkensjef Bølgen&Moi
BYENS BESTE UTSIKT: Konsernkjøkkensjef Geir Magnus Svae og kjøkkensjef Mihael Yip hos Bølgen&Moi Stavanger ønsker velkommen til gladmatmiddag i år.

BYENS BESTE UTSIKT: Konsernkjøkkensjef  og kjøkkensjef i Stavanger ønsker velkommen til gladmatmiddag i år.

Fish & Cow – førstehånds erfaring fra både mat og underholdning på gladmatmiddagen

Tommy Oppedal Raanti var fjorårets kjøkkensjef på hele gladmatmiddagen. Nå er han i ny jobb som daglig leder hos Fish & Cow, men slipper ikke unna oss for det om! Med kjøkkensjefen og restaurantsjefen med på laget, planlegger han årets middag innendørs, men bare et steinkast fra fjorårets fest.

Fish & Cow ble etablert i 2013, og er opptatt av rene smaker, lokale råvarer, sesongbetont meny, god vinliste og mye variasjon i menyen. Det er uformelt, ærlig mat, lun atmosfære og ikke minst hyggelige folk.

Også restaurantsjefen, Jonathan Lundgren,  husker vi fra fjorårets gladmatmiddag, da han plutselig stod på scenen med Heine og spilte fiolin (!). Lundgren er sommelier og utdannet servitør, og er eldstemann på Fish & Cow. Han er svensk, og har veldig lang erfaring fra bransjen, både i København og hos oss i Stavanger. Før han kom til Fish & Cow i februar var han på Tango. Raanti beskriver ham som “gladgutt over alle gladgutter”, og som en viss Barney Stinson så går han alltid i dress.

På kjøkkenet er det Mads Henrik E. Smedberg som har levelsen. Han er fra Lillehammer, og i tillegg til å være kokke er han utdannet personlig trener! Smedberg har vært kjøkkensjef på Fish & Cow siden mars. Ifølge Raanti er han rustikk i matstilen “på en god måte”, han er positiv og rettferdig, og veldig opptatt av at gjesten skal være fornøyd. Ja, og så er han nyforlovet!

HERLIG TRIO: På Fish&Cow er det Mads Henik E. Smedberg, Tommy Raanti og Jonathan Lundgren som byr opp til gladmatmiddag.

HERLIG TRIO: På Fish & Cow er det Mads Henik E. Smedberg, Tommy Raanti og Jonathan Lundgren som byr opp til gladmatmiddag.

Vi gleder oss veldig til å se hva denne buketten fra de tre ulike restaurantene har planlagt til oss! Vil du oppleve årets gladmatmiddag?

Det blir en fire retters meny, vin inkludert og gladmatunderholdning til kr. 1.490,-
Velg å ta en kveld på Gladmatmiddagen, eller gjøre det til helt forskjellige opplevelser flere kvelder på rad. Billetter er nå tilgjengelige:

kjop