Arrangementer 2017

Fredsmåltid – peace of cake

Med åpenhet og respekt – på tvers av tro og livssyn – kan vi sammen skape håp om fred for vårt mangfoldssamfunn. 

Opplev fellesskapet og matgleden rundt sommerens lengste langbord i Domkirken! Årets Gladmat-tema er «Sammen om måltidet», og med dette arrangementet skal vi i år som i fjor vise matens samlende egenskaper.

Gladmat, Kirkelig dialogsenter og Den norske kirke inviterer til et tverreligiøst fredsmåltid 

– Måltidet handler om felleskapet, og det å sammen bidra til et bedre samfunn gjennom åpenhet og respekt – der også mat bidrar som brobygger. Det blir matglede, musikk, lystenning og fredstekster fra forskjellige religioner og livssyn, sier Gladmat-sjef Mona Vervik, og ønsker velkommen til en helt spesiell opplevelse.

Gjestene får nyte nydelig mat fra vår gode samarbeidspartner Ostehuset.

– Jeg tror på det gode i ethvert menneske, religion og livssyn, og så tror jeg på verdien av å møtes rundt et godt måltid, sier Silje Trym Mathiassen, dialogprest i Stavanger.

– Arrangementet er åpent for alle, uansett religion og livssyn. Vi lever i en tid med terror og mye frykt for andre religioner. Derfor har vi et ønske om å bygge opp om fred, og dette blir et måltid med et felles ønske om fred – uansett livssyn og religion. Det er viktig å gjøre noe kjekt sammen, som å spise et godt måltid.

Langbordet dekkes opp midt i Domkirken, og får plass til hundre gjester. Her vil gjestene oppleve fellesskap og matglede, med åpenhet og respekt på tvers av tro og livssyn.

Bli med når vi dekker opp sommerens lengste langbord midt i Domkirken

Torsdag 20. juli 2017 kl. 18.00
Kr 250,-

I fjor ble fredsmåltidet utsolgt i god tid før arrangementet, så det anbefales å kjøpe billetter tidlig for å sikre plassen.

Selv om sommeren er kommet er det forholdsvis kaldt inne i domkirken, så kle deg godt.