Artikler

Fredsmåltid i Domkirken

Bli med når vi dekker opp sommerens lengste langbord midt i Domkirken.

 – Jeg tror på det gode i ethvert menneske, religion og livssyn, og så tror jeg på verdien av å møtes rundt et godt måltid, sier Silje Trym Mathiassen, dialogprest i Stavanger. Onsdag 20. juli inviterer Den norske kirke i samarbeid med Gladmat til et unikt fredsmåltid i Domkirken.

– Arrangementet er åpent for alle, uansett religion og livssyn. Ni religioner og livssyn blir representert, dette representerer noe av vårt mangfoldssamfunn på en fin måte. Vi lever i en tid med terror og mye frykt for andre religioner. Derfor har vi et ønske om å bygge opp om fred, og dette blir et måltid med et felles ønske om fred – uansett livssyn og religion. Det er viktig å gjøre noe kjekt sammen, som å spise et godt måltid fra Ostehuset.

Langbordet dekkes opp midt i Domkirken, og får plass til hundre gjester. Her vil gjestene oppleve fellesskap og matglede, med åpenhet og respekt på tvers av tro og livssyn. Og det er mer enn mat på menyen:

– Vi skal tenne lys, be bønner og lese dikt om fred fra de ulike religionene og livssynene. I tillegg skal Erik Lerdahl synge for oss.

Takk til Ostehuset som leverer bruchetta, suppe, brød og Peace of cake-kake, og til Sølvberget Blomster som dekorerer med blomster.

Praktiske opplysninger

  • Ta med et glass til drikke og en skje til suppen.
  • Selv om sommeren er kommet er det forholdsvis kaldt inne i domkirken, så kle deg godt.
  • Onsdag 20. juli 2016 kl. 19.00
  • Kr 250,-

Kjøp billetter her!