Festivalen Om Gladmat

Festivalprogram

GLADMAT 2016: ONSDAG 20. JULI – LØRDAG 23. JULI

Åpningstider festivalen:

Onsdag – fredag: 12:00 – 21:00 (24:00)

Lørdag: 11:00 – 21:00 (24:00)

Malt & Humle er åpent 12:00 – 22:00 alle dager

Under Gladmatfestivalen kan du velge og vrake mellom ulike matopplevelser. Over 100 små og store utstillere tilbyr alt fra alger til rømmegrøt, og de små Gladmatrettene til 30 kr. gjør det mulig å smake på en hel rekke av herlighetene. Det arrangeres kurs for barn og voksne, og på storscenen på Torget er det kokkeshow og demoer fra noen av landets beste kokker.

Målet for festivalen er å skape matopplevelser både for foodies og for familier. Nye smaker, ny kunnskap og ny inspirasjon, gjennom mat, kurs, foredrag og underholdning.

Tirsdag 19. juli

Kl 12.00
Kokepunktet – Tou Scene
Fagkonferanse som kaster et blikk på mat med adresse

Onsdag 20. juni

Kl 12.00
Åpning av Gladmat 2015 – Hovedscenen
Festivalen åpnes med brask og bram og ballongslipp!

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 12.15
Utdeling av Matkulturprisen 2015 – Hovedscenen
Prisen hedrer en Rogalending som har fremmet matkulturen i fylket

Kl 13.00
Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 14.00
Pølsas historie fra Hafrsfjord til Kongens slott – Hovedscenen
Kåseri av Arnt Olav Klippenberg, Aftenbladets gladmat-journalist. I alle år har han beveget seg blant publikum for å virkelig å kunne kjenne på matpulsen til leserne.

Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 14.30
Fra naturens spiskammer – Hovedscenen
Årets Offisielle Gladmatbok

Kl 15.00
Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Åpning av Smak på verden – Skur 6, Strandkaien
Kultursjef Rolf Nordås avduker veggmaleriet laget av Anette Moi, på baksiden av Skur 6.

Kl 16.00
Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Kl 17.00
Få smaken på ny musikk – Hovedscenen
Konsert med Stina Kjeldstad

Omakase Lunsj – Omakase, Pedersgata
Omakase i Pedersgata inviterer til sen lunsj under Gladmat! 10 serveringer kr. 590,-, vinpakke kr. 490,-. Kun 10 plasser! Bestill bord ved å sende mail til omakase@sabi.no

Lag din egen juli-sild! – Blå Fristelser, stand 66
Sildeverksted for barn og voksne, med Ryfylkekokken

Kl 18.00
Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Kl 19.00
Filip August Bendis Gladmatmeny – NB Sørensen Anden Etage
Kjøkkensjef Filip August Bendi byr på herlige smaksopplevelser i Annen Etage på N.B. Sørensen under årets Gladmat. Nyt utsikten til Vågen og Gladmatfestivalen mens du blir vartet opp av Filip og hans kolleger. Årets meny er en smaksreise med både klassiske og nye smaker, hvor sesongens lokale råvarer spiller førstefiolin.Filip August Bendi er medlem av det norske kokkelandslaget og har solid erfaring fra blant annet Noma i København og Daniel i New York. Pris per person 695,- Begrenset antall plasser per dag, bordreservasjon på 815 52 880 eller booking@herlige-stavanger.no

Gladmatmiddagen – Renaa Restauranter
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Gladmatmiddagen – Bølgen & Moi
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Peace of cake – Domkirken
Peace of cake er et fredsmåltid med flere religioner, rundt sommerens lengste langbord i Domkirken. Ta med et glass til drikke og en skje til suppen. Pris kr. 250,-

Winemaker’s Dinner – Spiseriet 5 retters middag med vinpakke fra det gamle vinhuset Bodegas Montecillo. Kontakt spiseriet for bordreservasjon på post@spiseriet.no eller tlf 40001324. Kr. 1395,-

Kl 19.30
Gladmatmiddagen – Fish & Cow
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Torsdag

Kl 09.00
Gladmatfrokost – Ostehuset sentrum
Naturens spiskammer. Bli kjent med spiselige, ville vekster!

Kl 10.00
Sjørøvertokt – Frøya Stavanger (båt)
Hver dag kan alle barn fra 3 år bli med på sjørøvertokt med skonnerten Frøya. Påmelding via denne linken. 

Kl 12.00
Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 13.00
Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 14.00
Pølsas historie fra Hafrsfjord til Kongens slott – Hovedscenen
Kåseri av Arnt Olav Klippenberg, Aftenbladets gladmat-journalist. I alle år har han beveget seg blant publikum for å virkelig å kunne kjenne på matpulsen til leserne.

Røyk dine egne sardiner! – Hermetikkmuseet
Barn og voksne inviteres inn på den gamle hermetikkfabrikken og tilbake til gamle dager røyking.

Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 14.30
Få smaken på ny musikk – Hovedscenen
Olav Larsen med band

Kl 15.00
Bønder på balkong – Hovedscenen
Lars Moen og Michael Hansen kan ta dere med på en eksotisk reise i chiliens verden og forklare hvor lett man kan bli blokkas beste balkongbonde. Husk at balkongen er din åker!

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 15.30
Fra naturens spiskammer – Hovedscenen
Årets Offisielle Gladmatbok

Kl 16.00
Hatting Burger Battle – Hovedscenen
Burgerduell på scenen- vinneren får en tur til Chicago!

Pralin Sjokoladeverksted for barn – 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Italiensk langbord i Fargegaten – Fargegaten
Renaa og Hanekam dekker opp til italiensk familiebord i Fargegaten! Pris kr. 800,- Begrenset antall plasser!

Kl 16.30
Mat & musikk – Hovedscenen
Kursing i mat med og til musikk med Heine Totland og gjester

Kl 17.00
Omakase Lunsj – Omakase, Pedersgata
Omakase i Pedersgata inviterer til sen lunsj under Gladmat! 10 serveringer kr. 590,-, vinpakke kr. 490,-. Kun 10 plasser! Bestill bord ved å sende mail til omakase@sabi.no

Få smaken på ny musikk – Hovedscenen
Konsert med duoen J&B

Lag din egen juli-sild! – Blå Fristelser, stand 66
Sildeverksted for barn og voksne, med Ryfylkekokken

Kl 18.00
Pia Myhrvold – Hovedscenen
Spiselig kunstverk av Pia Myhrvold

Italiensk langbord i Fargegaten – Fargegaten
Renaa og Hanekam dekker opp til italiensk familiebord i Fargegaten! Pris kr. 800,- Begrenset antall plasser!

Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Kl 19.00
Filip August Bendis Gladmatmeny – NB Sørensen Anden Etage
Kjøkkensjef Filip August Bendi byr på herlige smaksopplevelser i Annen Etage på N.B. Sørensen under årets Gladmat. Nyt utsikten til Vågen og Gladmatfestivalen mens du blir vartet opp av Filip og hans kolleger. Årets meny er en smaksreise med både klassiske og nye smaker, hvor sesongens lokale råvarer spiller førstefiolin.Filip August Bendi er medlem av det norske kokkelandslaget og har solid erfaring fra blant annet Noma i København og Daniel i New York. Pris per person 695,- Begrenset antall plasser per dag, bordreservasjon på 815 52 880 eller booking@herlige-stavanger.no

Winemaker’s Dinner – Spiseriet
5 retters middag med vinpakke. Kontakt spiseriet for bordreservasjon på post@spiseriet.no eller tlf 40001324. Kr. 1395,-

Gladmatmiddagen – Renaa Restauranter
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Gladmatmiddagen – Bølgen & Moi
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Retreatmiddag – Domkirken
Påmelding i toppmenyen under «billetter»

Kl 19.30
Gladmatmiddagen – Fish & Cow
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Fredag

Kl 10.00
Sjørøvertokt – Frøya Stavanger (båt)
Hver dag kan alle barn fra 3 år bli med på sjørøvertokt med skonnerten Frøya. Påmelding via denne linken. 

Kl 12.00
Pølsas historie fra Hafrsfjord til Kongens slott – Hovedscenen
Kåseri av Arnt Olav Klippenberg, Aftenbladets gladmat-journalist. I alle år har han beveget seg blant publikum for å virkelig å kunne kjenne på matpulsen til leserne.

Næringslivslunsjen – Fish & Cow
Du behøver ikke være proff for å ha det gøy på Gladmats næringslivslunsj. Kr. 990,-, billetter på gladmat.no

Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 13.00
Barnas Kokkekurs – Hovedscenen
Barnekurs med norske råvarer og bærekraftig mat. 6-12 år. Pris kr. 95,-, påmelding i toppmenyen

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 14.00
Barnas Kokkekurs – Hovedscenen
Barnekurs med norske råvarer og bærekraftig mat. 6-12 år. Pris kr. 95,-, påmelding i toppmenyen

Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 15.00
Fra naturens spiskammer – Hovedscenen
Årets Offisielle Gladmatbok

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 15.30
Aicha Bouhlou – Hovedscenen
Norsk mat inspirert av marokkanske mødre

Kl 16.00
Bønder på balkong – Hovedscenen
Lars Moen og Michael Hansen kan ta dere med på en eksotisk reise i chiliens verden og forklare hvor lett man kan bli blokkas beste balkongbonde. Husk at balkongen er din åker!

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Pralin Sjokoladeverksted for barn –  Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Kl 16.30
Mat & musikk – Hovedscenen
Kursing i mat med og til musikk med Heine Totland og gjester

Kl 17.00
Omakase – Lunsj Omakase, Pedersgata
Omakase i Pedersgata inviterer til sen lunsj under Gladmat! 10 serveringer kr. 590,-, vinpakke kr. 490,-. Kun 10 plasser! Bestill bord ved å sende mail til omakase@sabi.no.

Få smaken på ny musikk – Hovedscenen
Konsert med Bohem

Lag din egen juli-sild! – Blå Fristelser, stand 66
Sildeverksted for barn og voksne, med Ryfylkekokken

Kl 18.00
Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Kl 19.00
Filip August Bendis Gladmatmeny – NB Sørensen Anden Etage
Kjøkkensjef Filip August Bendi byr på herlige smaksopplevelser i Annen Etage på N.B. Sørensen under årets Gladmat. Nyt utsikten til Vågen og Gladmatfestivalen mens du blir vartet opp av Filip og hans kolleger. Årets meny er en smaksreise med både klassiske og nye smaker, hvor sesongens lokale råvarer spiller førstefiolin.Filip August Bendi er medlem av det norske kokkelandslaget og har solid erfaring fra blant annet Noma i København og Daniel i New York. Pris per person 695,- Begrenset antall plasser per dag, bordreservasjon på 815 52 880 eller booking@herlige-stavanger.no

Winemaker’s Dinner – Spiseriet
5 retters middag med vinpakke. Kontakt spiseriet for bordreservasjon på post@spiseriet.no eller tlf 40001324. Kr. 1395,-

Gladmatmiddagen – Bølgen & Moi
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Kl 19.30
Gladmatmiddagen – Fish & Cow
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Lørdag

Kl 10.00
Sjørøvertokt – Frøya Stavanger (båt)
Hver dag kan alle barn fra 3 år bli med på sjørøvertokt med skonnerten Frøya. Påmelding via denne linken. 

Kl 11.00
Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Kl 12.00
Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 13.00
Barnas Kokkekurs – Hovedscenen
Barnekurs med norske råvarer og bærekraftig mat. 6-12 år. Pris kr. 95,-, påmelding i toppmenyen

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Pralin Sjokoladeverksted for barn – Stand 82
Barna lager egen sjokolade med ulike smaker. 5-12 år. Pris kr. 100,- påmelding ved stand.

Kl 14.00
Barnas Kokkekurs – Hovedscenen
Barnekurs med norske råvarer og bærekraftig mat. 6-12 år. Pris kr. 95,-, påmelding gladmat.no.

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Kl 15.00
Prisutdeling – Hovedscenen
Årets Gladmatpriser deles ut! Bli med å heie fram dine favoritter.

Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

DJ Ralph Myerz – Bar Social Eating
DJ Ralp Myerz spiller i bakgården fram til klokken 23.00

Kl 15.30
Fra naturens spiskammer – Hovedscenen
Årets Offisielle Gladmatbok

Kl 16.00
Havets Skattkiste – Blå Fristelser, stand 66
Sjømatkurs for barn! 5 – 12 år. Fri entré, påmelding ved stand.

Mat & musikk – Hovedscenen
Kursing i mat med og til musikk med Heine Totland og gjester

Kl 17.00
Omakase Lunsj – Omakase, Pedersgata
Omakase i Pedersgata inviterer til sen lunsj under Gladmat! 10 serveringer kr. 590,-, vinpakke kr. 490,-. Kun 10 plasser! Bestill bord ved å sende mail til omakase@sabi.no.

Få smaken på ny musikk – Hovedscenen
Konsert med Great Plains

Lag din egen juli-sild! – Blå Fristelser, stand 66
Sildeverksted for barn og voksne, med Ryfylkekokken

Kl 19.00
Filip August Bendis Gladmatmeny – NB Sørensen Anden Etage
Kjøkkensjef Filip August Bendi byr på herlige smaksopplevelser i Annen Etage på N.B. Sørensen under årets Gladmat. Nyt utsikten til Vågen og Gladmatfestivalen mens du blir vartet opp av Filip og hans kolleger. Årets meny er en smaksreise med både klassiske og nye smaker, hvor sesongens lokale råvarer spiller førstefiolin.Filip August Bendi er medlem av det norske kokkelandslaget og har solid erfaring fra blant annet Noma i København og Daniel i New York. Pris per person 695,- Begrenset antall plasser per dag, bordreservasjon på 815 52 880 eller booking@herlige-stavanger.no

Winemaker’s Dinner – Spiseriet
5 retters middag med vinpakke. Kontakt spiseriet for bordreservasjon på post@spiseriet.no eller tlf 40001324. Kr. 1395,-

Gladmatmiddagen – Bølgen & Moi
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Kl 19.30
Gladmatmiddagen – Fish & Cow
En helt spesiell mat- og musikkopplevelse, som i år har flyttet inn til tre kjente og kjære Stavanger-restauranter.

Kart over alle stands