Artikler

Dette spiser du for 30 kroner på Gladmat

Kan vi friste med mini-arepas, quesillo og tequeños, hvalpølse, trøffelpopcorn eller sild i lompe? Her er årets Gladmat-retter!

I Gladmat er vi opptatt av at besøkende skal kunne få smaken på mye nytt under festivalen. En av måtene å få til dette på er at utstillerne ikke bare kan tilby store porsjoner, men også småretter, slik at gjestene våre kan smake på mye forskjellig. Derfor tilbyr nesten alle bodene under festivalen «gladmatretten» – en signaturrett til maks 30 kroner.

Under festivalen er gladmatjuryen rundt og smaker alle disse rettene, og den aller beste vinner prisen for beste smårett. Kriteriene for å stikke av med denne er:

  1. Råvarer: Klarer en å bruke råvarer på en variert og spennende måte?
  2. Tilberedning: Er retten praktisk å spise eller ta med seg, ser den delikat ut?
  3. Kvalitet: Vurder smak og tekstur.
  4. Kobling: Får Gladmatretten deg til å huske denne bedriften?
  5. Årets tema: Er ”Nye tider” ivaretatt?

Hvorfor ikke teste selv? Under er en liste over utstillerne og gladmatretten de tilbyr, så med den for hånd blir det kanskje lettere å planlegge løypen i årets festival?

Her er årets gladmatretter:
  • Adams Matkasse: Idsøe pølse m/tilbehør
  • Al Forno Pizzeria: Pizza Napoletana
  • Alm Gard: En kule iskrem
  • Arepas: Mini-arepas, quesillo og tequeños
  • Arne Johannesen Bakeri: Solskinnsknute, rømmebolle og konfekt.
  • Aronia Jæren: Aroniasaft med farris
  • Bar Social Eating: Pulled pork sliders med sauce verde
  • Bekkereinan AS: Pølsesnabb
  • Buddhist Bodhiyan Forening: 3 stk kylling satay m/ris.
  • Bullock Steak & Bar: Chicken Cæsar Salad Shaker
  • Con Gusto: Eksklusivt utvalg av italienske delikatesser (25 kr)
  • Delikatessen: Fruktblanding
  • Den Blinde Ku: Toast med ost fra Den Blinde Ku
  • Den lille havfyren: Sandwich m/Jærost, Stavangerskinke og sennep-, chilli- og pepperotdressing.
  • Dolly Dimple’s: Minipizza, Dessert
  • Dragon House: Jiaozi dumpling in Chinese prounce
  • Dutch Cheeseman: Ølpølse, 25 kr
  • Døgnvill Bar & Burger: Spicy Leo Burger
  • Express Tikka Tandoori: Samosa
  • Fatland Jæren AS: Jæren spekemat
  • Fisketorget: Fiskesuppe m/fisk, reker og rotgrønnsaker
  • Gaffel & Karaffel: Friterte Asiatiske Kyllingvinger
  • Garlic Grater & Beito Ysteri: Hvitløksbrød
  • GoGrilla Food Truck: Sweet potato fries
  • Gilde: 3 typer spekeskinke m/rømme og flatbrød
  • Godt og hjemmelaget: Sveler
  • Gådjå Etiopisk Restaurant: Vegetarmix
  • Helgø Meny: Fiskesuppe + Grillet røykt Andouille pølse/Nøkkel pølse
  • Ice ice Vegan: Melkefri vaniljeis med daddelsirup
  • India Tandoori – Bar & Restaurant: Tandoori retter, Indiske spesialiteter.
  • Indian Street Food: Aloo Tikka Chat
  • Intersmak: Borsj
  • Jacobs Utvalgte: Jacobs utvalgte pølse
  • Kafé i mente: Pølsetallerken, Ostekake med kaffe
  • Kitchen & Table: Oksebryst m/røkt paprika, maiskrem, limeyoghurt og syltet løk.
  • Kjevla Hjemmebakeri: Læfse i Nævan. ( Tjukklefse med lefsekrem)
  • Klippfisk av skrei: Varm bacalao fra Kristiansund
  • Komla og Cava: Fiskesuppe
  • Kremmer’n: 2 snabb
  • Kystvilt: Spekesnacks
  • Köhler-paviljongen: Rabarbrasaft
  • La Churroneta: Varm sjokolade
  • Le Café Francais: Pain au Chocolat, Pain aux Resin, Pipit au Chocolat
  • Ledaal Teppeveveri: Gladvaffel med kaffe
  • Los Tacos: Mini-tacos
  • Matjes: Matjes i lompe
  • Maya Oliven: Fresh olives with fresh feta cheese
  • Meium Sjokolade: Sjokolade til øl
  • Mor Sigfrids Bakst: Svele med syltetøy
  • Mövenpick Isbar: Gladmatkuleis
  • Nam Dinh: Vårrull, innbakte frityrstekte reker
  • Norsk Gardsmeny: Svelesnitter med kaffe
  • Oskar Sylte Mineralvannfabrikk: Økologisk brus, 0,5 liter (10 kr)
  • Ostehuset: Quesadilla – Tortilla med ost, fritt valg av salsa, kr 30,-
  • Pralin Sjokoladeverksted Sandnes: Champagnetrøfler og jordbær
  • Pølsesnacks: Hvalpølse
  • Spansk Tapas: Cubano Sandwich m/bassert svinenakke
  • Prima Jæren: Pork Belly Soft Bun
  • Rymat – mat frå Ryfylke:  Stut i brød, Fjellsnur, Fjordsnurr
  • Sabi Sushi: 2 biter Signature Maki (1 Spicy Laks og 1 bit Tempura Special.)
  • Savitar: Tuscan Flavour (trøffel popcorn og kremen av trøfler)
  • Sjokoladehjørna AS: Klomp (Sjokolade med krokan og nøtter)
  • Sjøhuset Skagen: Kamskjell, kamskjell ikke
  • Skeie Gård – Oxeburger: Råmelkspudding med bringebærsaus/kraramellsaus
  • Smakeriet: 3 kuler. Sjokoladeis m/Fønix, Fennikel m/vanilje og Rabarbra sorbet.
  • Stavanger kommune, Vann og Avløpsverket: Vann og vannflasker
  • Suttirak Thai Catering: Thai Kanom (thailandsk kake)
  • Fish & Cow: Sterling kveite
  • Tango: Grillet steam bun m/kongekrabbe og kantarell
  • Taste of Norway: Speketallerken
  • Tu Tam: Vegetar vårrull m/tofu, gulrot og glassier spagetti. Grillspyd m/svinekjøtt marinert med vietnamesiske krydder.
  • Vafleriet: Frozen yoghurt
  • Vikedal Gardsmat: Vikedal spekeskinke
  • Vårrull og grillspyd – Vårrull med svinekjøtt (20 kr)
  • Wok and More: Grillet mais
  • Yocoub’s Catering:  Samosa med grønnsaker/kylling/lammekjøtt.
Gladmatretter i fargegaten
  • Bøker og Børst: Stoutkake
  • Cirkus: Pølser fra Håland Kjøtt m/mangotopping og brød fra Våland Dampbakeri
  • Hanekam: Rabarbrakompott m/ostekrem og sprinklecrunch.
  • Sjokoladepiken: Hjemmelaget is
  • Tørst: Tiramisu
Kart over Gladmat 2016

Kart over alle stands