Temaområder

Dette spiser du for 30 kroner på Gladmat

Kan vi friste med hjemmelaga wanton, vietnamesisk streetfood og grillet ostesandwich, eller går du heller for hvalpølse, østers og sild i lompe? Her er årets Gladmat-retter!

  • For å få være utstiller på Gladmat så må en (med et par hederlige unntak) ha en rett som selges for maks 30 kroner. Slik er det hvert år fordi vi i Gladmat er opptatt av at besøkende skal kunne få smaken på mye nytt under festivalen. En av måtene å få til dette på er at utstillerne ikke bare kan tilby store porsjoner, men også småretter. Derfor tilbyr nesten alle bodene under festivalen «gladmatretten» – en signaturrett til maks 30 kroner.

Avisene pleier å smake seg gjennom rettene og gi de terningkast, og vår egen Gladmatjury deler på lørdagen ut en pris til  beste Gladmatrett.

Kriteriene for å stikke av med prisen er:

  1. Råvarer: Klarer en å bruke råvarer på en variert og spennende måte?
  2. Tilberedning: Er retten praktisk å spise eller ta med seg, ser den delikat ut?
  3. Kvalitet: Vurder smak og tekstur.
  4. Kobling: Får Gladmatretten deg til å huske denne bedriften?
  5. Årets tema: Er ”Sammen om måltidet» ivaretatt?

Hvorfor ikke teste selv? Under er en liste over utstillerne og gladmatretten de tilbyr, så med den for hånd blir det kanskje lettere å planlegge løypen i årets festival?

Det kan forekomme endringer i listen under. Listen oppdateres med flere utstillere etter hvert som de melder inn Gladmatretten sin. 

Gladmatrettene 2017

Smak på verden

Benjathailand – Wantonsuppe
Gådjå Etiopisk Restaurant – Vegetar mix
Fristelse Café – Mini-softis
Maya Oliven – Smaksprøver av forskjellige oliventyper
Pasha  Gryteretter
Vårrull og grillspyd – Vårruller
Il Gelato – Eksotiske isvarianter
Amore Pizza – Dolma (Paprika fylt med ris og kjøtt)
Dragon House – Hjemmelaget Wanton (form for Dumplings)
IMS Restaurantdrift AS (Chopan Tandoori) – Samosa og Chopan Manto
Suttirak Thai Catering – Tåd Man lages av kylling, reker, grønn bønnestengel og chilipasta.
Smak av Hellas – Gresk tapas med kjøtt
Den lokale pølsegrillen – Minipølse og ølsnabb fra Vossakjøt
Den Danske Pølsemand – Fransk Hotdog med wienerpølse
Huset i kleivå – Spyd med dessertrett
Kung Fu Express – Varrull med kylling
La churreria de manolo – Varm Sjokolade
Grøtbar – Dessertgrøt
Indian Grill Food truck – Samosa salat
Malt & Pepper – Purkebrød med revet svineribbe

Strandkaien

Sjokoladehjørna AS – Piri Piri (sjokoladekule med chilismak)
Kremmer’n – Flatbrød
Mövenpick Isbar – Gladmatiskuler
Dutch Cheeseman – Beersalami
Pølsesnacks – Hvalpølse
Express Pizza Curry Grill Kebab – samoosa
Delizia – hjemmebakte cookies
Kystvilt – Spekemat av villhjort
Sabi experience – Sabi Uni (Tempura Nori, med Uni skum og kongekrabbesalat på Nori)
Ivar IKS – gratis vann til alle
Komla og Cava – Fiskesuppe
Huset i parken – Rekecoctail
Fatland Jæren AS – Coppa-skinke (velmodnet spekenakke av svin) med ramsløk, salte mandler, bresaola (speket flatbiff av storfe) og ricotta med solbær-vinaigrette

Torget

Blue Bird – Muffins og Scones
Stavanger fetevare – Lille Aske med moreller og karamellisert pistasj
Tine – Ostetallerken
Gilde – Spekemat
Aronia Jæren – Aronia saft  med farris
Mor Sigfrids Bakst – Svele med hjemmelaget syltetøy
Godt og hjemmelaget – Lefsebit
Oskar Sylte Mineralvannfabrikk – Økologisk brus (10,-)
Den Blinde Ku – Ostesandwich / ostevaffel
Oxeburger AS – Råmelkspudding
Døgnvill Bar & Burger – Miniburger
Hverdagsgodt – Smoothiebowl
Vikedal Gardsmat – Vikedals spekeskinke
Skreppa – Svele med tilbehør
Meium Sjokolade – Bringebærtrøffel
Alm Gard – Økologisk vanilje fløyteis med tinved fløyteis og greskarolje
Rymat – Bondetaco – ein herlig smak av Ryfylke + Fjellsnurr og Fjordsnurr

Blå Fristelser

Sabi Sushi – Skalldyrsalat
Arctic Mustard AS – Makirull med MIMI Havsennep
Klippfisk av skrei – Bacalao fra Kristiansund
Matjes – Matjes i lompe

Indre vågen

Tango bar & kjøkken – Østers a la Tango
Helgø Meny – Grillet ostesandwich
Skattkammeret Suldal – Hjemmelaget potetkake m/fersk ost, urter og røkt ørretmousse
Ledaal Teppeveveri – Vaffel med tilbehør
Pralin Sjokoladeverksted Sandnes – Smakstallerken med 4 typer sjokolade-bark
Fisketorget – Sterling kveite !Escabeche», laget på pasjonsfrukt, jalapenos og mynte, serveres med aubergine, søtpotet og koriander
Bekkereinan AS – Grillgris
Groovy – chili cheese bites
Solberg-Hansen (kaffe) – Økologisk kaffe fra Peru
Dolly Dimple’s – Nachos m/salsa
Gaffel & Karaffel – Lakse sashimi med miso, sesamfrö og nori
Los Tacos – Tacos and Burritos with hand made tortillas from Stavanger
Mexico restaurant – TACO med Kvivågs glade griser, syltet rødløk, chili aioli
Al Forno Pizzeria – Pizza Diavola
House of Fingerfood – Vietnam streetfood- crispy chicken balls (5,-)

Skagenkaien

Vafleriet – Italiensk soft-is i beger
Eastern nights – Fylte vinblad med hummus
Akropolis – Gresk yoghurt med honning og valnøtter
Arne Johannesen Bakeri – Pao De Queijo (små bakte osteballer/ostesnacks)
Pasha – Tyrkisk gryterett (sak suka) servert med litt ris og Tzatziki
India Tandoor Catering & India Street Food – India Tandoor Catering: KERALA PRAWN SHORBHA (Soup)
Garlic Grater & Con Gusto – Hvitløkbrød med olje fra Con Gusto
Zouq – Samosa
Fiesta – Kyllingvinger
Noodle Noodle – Crispy nudler
Kitchen & Table – Sweet & sour duck taco
På kornet/The shack – Pincho (langtidsrøkt oksebryst med 3 bean stout, bbqsaus og syrlig urtesalat).

Restauranter

BAR Social Eating – Asiatisk wonton suppe med kylling
Bullock steak & bar – spicy kyllingsuppe
Cirkus – Is fra sjokoladepiken
Fisketorget – Sterling kveite !Escabeche», laget på pasjonsfrukt, jalapenos og mynte, serveres med aubergine, søtpotet og koriander
Groovy Burger & Dogs – Chili cheese bites
Hall toll –  1. Helbakt blomkål fra Brimse, rå blomkål, brunet smør hollandaise, toastede hasselnøtter fra Piemonte 2. Luftig økologisk yoghurt fra Tjemsland Ysteri, balsamico marinerte jordbær fra Brimse, basilikum, bakt hvit sjokolade
Hanekam – epleskum
N.B. Sørensens Dampskibsexpedition – Matjesild «Norrøna» med pepperrot, dill og brunet smør