Temaområder

Blå fristelser

Mat fra havet i alle dens variasjoner.

I temaområdet “Blå friselser” finner du fristelser fra havet – noen du kjente råvarer i ny innpakning, og mange overraskelser. Her kan du virkelig få smaken av norsk sjømat!

I fjor var det bærende elementet i “Blå fristelser” sjømatrettene til kr. 30 som ble tilberedt av kokk Øyvind Næsheim og hans team. I teltet ble det servert kongekrabbe nori-tacos, jomfrusild-tempura og laks tataki youzu miso, velkjent norsk sjømat med asiatisk vri. Sjømatrettene ble en suksess hos publikum og fikk bred omtale i pressen, blant annet i en lengre reportasje på TV2 Nyhetskanalen som fokuserte spesielt på sild og på bærekraftig utnyttelse av ressursene i havet Det ble laget 5500 kongekrabbe-tacos alene, og omkring 8000 av de andre sjømatrettene. Sjømatrettene var utsolgt flere timer før festivalens avslutning lørdag 23. juli. Blå fristelser vant pris for «Beste Gladmatrett», noe som reflekterer begeistringen som de ukonvensjonelle sjømatrettene vakte hos publikum, matbloggere og jury.